Tur att man är enveten ibland!

Jag har fört en kamp i flera år och mördat alla jag sett, varje dag i ur och skur och nu verkar det som om jag vunnit 🙂

Kampen mot liljebaggen.

Kolla! Inte ett endaste litet angrepp, ser lika fina ut i alla rabatter 🙂

Liljebaggar är lite luriga. När de märker att man ska ta dem, så faller de handlöst till marken och vänder sin svarta mage upp. Hopplösa att se! Men efter flera års jakt, så har jag lärt mig att ha ena handen under blomman, när jag försöker nypa dem med den andra 😉

Åkervinda är ett annat elände jag försöker utrota. Det är inte lätt, för den förökar sig med rötterna. Minsta lilla bit som blir kvar i jorden, så är det kört.

För några år sedan så fick jag en blomma och på köpet åkervinda. Den höll på att ta över hela denna rabatt 🙁 Bara att gräva upp alla växter, gå igenom hela rotsystemet på alla så det inte fanns minsta lilla bit rot kvar av åkervindan. Sen gräva upp hela rabatten, mins 1/2 m ner och sila all jord, puh! Nu är det ”bara” att passa och gräva upp de som kommer 😉

Jag gillar blommor, men kom på att det inte är så käckt kanske att skaffa fler. Eftersom det flyttar in en liten vit pälsboll snart, som säkerligen kommer att hjälpa mig att plantera om dem 😉 Har märkt denna tendens på mina vita vänner, de är mycket ”hjälpsamma” med det mesta 🙂 Andra valpar jag haft under åren har inte alls varit lika påhittiga.

Idag är Mayo och kullsyskonen hela 2 v. Vad fort det går, men ändå sakta 😉 Bra att det är några veckor kvar innan leverans, så vi hinner måla klart.

Låt mig presentera Klas. Han är en tjusig, kastrerad kille som fyller 4 år på fredag 🙂

Har ingen jätteerfarenhet att få olika katter att komma överens, utan jag har tänkt göra som jag gjort med alla andra djur genom åren som flyttar hit. Inga krusiduller eller göra nått omständligt.  Men för säkerhetsskull så ville jag kolla om jag tänkt rätt, vill ju att detta ska fungera och att han ska trivas ihop med oss. Så jag ringde Djurskyddet i Karlstad, de borde ju ha en massa erfarenhet av detta, alla katter som de tar hand om. Och jag hade tänkt helt rätt 🙂

Gubben har oljat in trappan, så där har vi haft avstängt pga av tork, till Smalis stora förtvivlan 😉

Men nu äntligen får han ligga på favvoplatsen igen 🙂

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *