Vad var det?

Första fästingen tagen, hittades under hakan på Gäsper i morse. Vidriga kräk!

Har jobbat och kommer hem till en totalt vrickad ”vit dåre” 😉 Han pratar högljutt, länge och väl, springer in och ut non-stopp. För tänk om matte blir borta igen, ve & fasa 🙂 När han är sån här efter att jag jobbat 3 dagar, ledig 1 och sen nu ska jobba 3 dagar igen, hur är han då inte på torsdag kväll när jag kommer hem? Får se om han tar livet av mig 😉

Hundmaten för 2 mån kom idag, så jag plockade med mig Smali när jag skulle hämta den. Sen lastade vi ur lite hos Linda & Patrik, så då fick han träffa Blaze. Inte är han nöjd, men han får finna sig i att det är tråkiga dagar ibland, bara nyttigt 😉 Dammsugaren har fått jobba, vita hår blir det.

När jag hade gjort ”måste” grejerna inne, så tog jag ett ryck ute också, div skit behövde bort från gräsmattan och leksaker.  Den behöver verkligen klippas, får se om det blir gjort av ”nån” inom de sämst 😉

När jag släpper ut hundarna, så drar de ner till sjön i en väldig fart och Zixten drar igång med sitt jaktskall, inte ofta man hör. Fasen! Vad har vi nu fått på backen? Var nyss ute och då såg jag ingenting. Han var helt vansinnig och jag har ingen aning om vad det kan vara för djur. Kanske nått mindre som gömt sig under båten? Men Zixten gick igång, Smali fick han med sig till att börja med och kolla av staketet. men han förstod inte vitsen med det 😉

Sen har Zixten gått i säkert 1 1/2 tim och kollat om han kan ta sig ut nånstans, och det lyckades han med 🙁 Men den friheten varade i max 3 min innan jag lyfte över honom på rätt sida och täppte till hålet han hittat 🙂 Han hittade ett hål till som han kunde krypa under, men det satte också jag stopp för. Då försökte han tränga sig igenom nätmaskorna som är 5 cm x 10 cm, det fixar inte ens en liten ”stônig”  tax, men testa måste han 😉

När mjärden blev synad igår kväll så var det där några riktigt stora fina aborrar. Några små ”borrar” fick katterna och döm om min förvåning att de åt, har aldrig hänt under deras snart 5 åriga liv. Gäsper brukar bara lukta på dem och sen gå, nu slukade han 2 st, för att sen gå in och avsluta måltiden med en stor mängd torrfoder. Hur i hela friden får han plats med det 😉 Immy brukar bita ihjäl dem, sen är det roliga slut, men hon åt också. Va bra! Bättre att de äter än att kasta dem.

Den 8 maj 1981 blev jag och gubben ihop. Vart i hela friden har dessa 31 år tagit vägen? Tänk vad åren går! Kanske inte känner mig som 14 år som jag var då, men 25 år kanske 😉 En eloge till honom som har stått ut med mig och mitt zoo i alla år, fast han inte har det intresset själv 🙂 Men som jag brukar säga, han har fått uppleva mycket med mig och djuren som han med all sannolikhet aldrig skulle uppleva med nån annan, haha 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *