Väluppfostrad eller ren tur?

Eftersom min hönsgård ser ut så här..

Och jag tycker synd om hönsen om de inte får vara ute nu när det är mildare, så jag släpper ut dem genom stalldörren. Här om kvällen när jag skulle natta dem, så var 2 borta, ropade på dem och det blev liv i luckan. De hade flugit in till SvenHarry och självklart så var han lycklig av besöket 🙂 Nu är det så han han är en renlig karl som gör sina behov på lådan och den hade hönsen upptäckt 🙁 De hade vänt upp & ner på hela boxen + värpt ett ägg.

Men idag har han fått storstädat…

Och höns säkrat, med hjälp av bärnät, ingen höna har fastnat än i det 🙂

När jag skulle greja i stallet, så släppte jag lös SvenHarry och satte för kompostnät så vi fick in lite frisk luft. En kompis ringde, så jag gick in, vi hade som vanligt mycket att prata om, så tiden gick 🙂 När jag kom tillbaka så upptäcker jag att jag glömde stänga dörren till ladan innan jag gick in + att jag har en annan dörr på glänt jämt så att katterna kan gå in i ladan. Trodde att nu har han stuckit, men jag ropade och en jätteglad kanin kom fram för att kela. Tror att han är väluppfostrad 🙂

När jag ändå var igång så flyttade jag Pela och gjorde en liten ”koja” åt henne 🙂 Det ska bli kycklingar om ca 1 v och jag var rädd att det skulle bli för högt för kycklingarna där hon låg förut.

Hon ser ganska nöjd ut eller inte 🙂

Och vad hittar jag i dynghögen om inte bröderna bus.

Full speed som vanligt och idag har Smali börjat få tillbaka glimten i ögonen igen. Efter 2 kortison doser på Iko & Smali och Smali fått 4 ”omgångar” med penicillin, så har kliandet minskat. Smali har inte kliat upp nått av såren idag 🙂

Planen med sandpapper runt dörrhandtaget fungerade 🙂

Äntligen fick vi sova en hel natt 🙂

Också har vi fått besök från en annan kontinent.

En vit känguru 🙂

Är imponerad av Iko som inte ätit upp blomman som hänger över bädden 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *