Vandringsleder

Jag tycker om att utforska nya ställen att gå på! Nya skogar och stigar är alltid kul att se vart de leder! Kanske till en vacker utsikt? Men oftast hamnar vi bara bland träd!

Jag har funderat ett bra tag på att gå vandringsleder här i trakten! Nu har jag en gammal karta över lederna, nya kanske har tillkommit!

Jag visste vart jag skulle starta, men hade inte bestämt mig om vi skulle gå norr -eller söderut! På plats så fick det bli söderut, för där rinner en älv så hundarna kunde svalka sig.

Tog inte lång stund innan vi kom till ett hygge! Hann inte gå långt på det förrän Eazy hoppar rakt på min onda tå! Jäklar vad ont det gjorde 😢 Måste beställa tid hos fotvården! När han tittar upp på mig så ser jag att han blöder lite från ena näsborren. Kollar noga men troligen bara en liten ytlig rispa!

När vi tagit oss över hygget utan fler ”skador” så kom vi äntligen till skogen 😊

Efter ett tag så kom vi även fram till Järperudsälven! Eazy var snabb att ta sig ett dopp! Frågan var, vart går vi över den? Men hittade fler markeringar längs älven!

Leden fortsatte över en ”äng” och där fanns massvis med blå jungfrusländor! Hopplösa att ta bilder på, men såå vackra 😊 Även där var det svårt att gå!

Men det blev värre när vi kom till nästa ”äng”! Gräs, växter, brännässlor mm i höjd med mina axlar!

Men till slut var vi vid en bro! Bara vi kommit över älven så tänkte jag ta vattenpaus, kaffe, smörgås och vila Heiti en längre stund. För det hade bara blivit korta stunder under vägen för vattenpausar!

Tanken var god! Men när vi kommit över den så ryggar Eazy undan snabbt för nånting i gräset! Heiti ser att Eazy reagerar och då är det nog livsfarligt, så han flyr tillbaka över bron och syns inte till.

Ropar på Eazy som kommer direkt, sen över bron och ropa på Heiti! Han brukar komma på stört! Fick ropa tre gånger innan han kom och han var lite stressad. Jag tror Eazy såg en orm, jag gick aldrig fram, men så som han reagerade så är det mycket troligt. Sund reaktion hos båda hundarna 😘 Orm ska man inte ha närkontakt med!

Vi bestämde oss att leta upp första bästa stubbe för en paus!

Tror hundarna gillade fikapausen, för båda lade sig ner!

Inte en chans att vi skulle gå samma väg tillbaka! Så vi höll oss i en åkerkant tills vi kunde ta oss in i skogen! Både hundar och matte var nöjda över det valet!

Självklart har de svalkat sig i allt blött de hittat under vägen 😉

3 km i bra terräng med pauser är inga problem för Heiti! Han springer mycket längre än oss andra under en promenad 😂 Men detta var varken kul för hundarna eller mig! Livrädd att trampa fel när man inte ser vart och vad man trampar på.

Nu är det bara att leta upp en nya leder! Har flera som jag vill gå och som jag vet är mycket bättre än den här. Men nu har jag provat den här 😉 Om vädret är hundvänligt, så blir det nog en ny tur till helgen 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.