Viltspårprov!

För första gången har jag och Smali varit med om det. Det har aldrig varit nån viltspårkurs här i närheten som vi har kunnat gått. Utan jag har läst mig till, provat och hoppas att det blev rätt. Förr så lade jag bara spår för skojs skull och det fick bli som det blev 🙂 Men med Smali vill jag även gå spårprov.

Jag var inte lite förtvivlad igår kväll, regnet bara öste ner, det kom 30 mm sista dygnet. Och domaren lade spåret igår kväll, det ska ligga mellan 12-24 tim.

Men tiden var bokad och skulle det vara ett skadat vilt han skulle spåra, så inte tar vädret hänsyn till det, utan han ska fixa det. Vi har inte tränat så mycket, men det fick bära eller brista.

Domare var Jan-Erik Nilsson och omdömet blev:

Hunden tar an spåret bra. Får en mindre tappt i vinkel 2 & vinkel 4. Reder ut tappterna på ett bra sätt och spårar fram till viltdelen och markerar den väl.

 

Det blev Smalis första 1:a pris i viltspår 🙂

Var lite bekymrad vid vinkel 4, där det även var en återgång. Han får ett mindre tappt där + ringade lite, men han fixade det 🙂

Har inte bokat nått nytt prov än. Vill först träna lite mer på återgångar, så han känns helt säker. Dumt att kasta pengarna i sjön. För det är inte gratis med prov och bilresa. Finns ju ingen domare här i närheten som kan döma nu.

Smali har firat med ett grisöra och nu sover han gott ute på trappan 🙂

Iko & Zixten något trötta igår kväll efter dambesöket 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *