Vita jävlar…

Än så länge har inte Iko & Smali varit speciellt underbara. Imorse så var Iko 3 gånger på fel sida om staketet, han har hittat ett nytt ställe att hoppa över. På framsidan av huset har det tinat såpass mycket att han har problem att ta sig över.                                                                                                                                                            Det har faktiskt gått riktigt bra ett tag med de här dumheterna. Smali har skött sig bra tills förut. Han står bara och tittar när Iko hittar på dumheter.

Vi tog oss en promenad på stora vägen så överskotts energin skulle minska. Smali tycker det är såå tråkigt, när vi kommer till nån avtagsväg stannar han och tittar bedjande på mig; snälla matte kan vi inte gå här istället 🙂

I skogskanten fick jag syn på en snitsel, den är min, glömde ta ner den i höstas när vi spårade:-) Får hämta den när snön är borta, så jag tar mig fram.

Det hände nått otrevligt när vi var ute och gick häromdan. Iko fick syn på ett löv som skulle inspekteras, gör ett hopp och spännet på halsbandet gick upp 🙁 Vilken tur att det inte kom bilar! Tur att man sparar i stort sett allt som jag haft till hundarna genom åren, så nu har han ett säkert halsband på sig.

När vi kom hem förut så gick jag för att titta till hönsen, eftersom ingen av dem var ute.Hundarna var i benen på mig och sen huxflux är de borta.

När jag ropade första gången så kan de inte ha kommit längre än runt uthusknuten och ”de vita jävlarna” lyssnade inte. Men som tur är, så är det ju spårsnö 🙂 Såg inte ett endaste rådjursspår, bara hundarnas. Är ju så rädd att de ska dra på vilt.

Gick några hundra meter och svor så det osade, då kom de och de fick veta att de lever. Och på köpet fick jag ont i halsen av alla fula ramsor jag drog för dem 🙂

Törstiga blev ”jävlarna” av springturen.

Och nu ligger de utspridda och sover, matte har lugnat ner sig och nu är de underbara igen, så länge det varar 🙂

Jag har ju Iko i sovrummet om natten och det är inte så käckt när man är allergiker och astmatiker.Men det har fungerat ganska bra när jag har proppat mig full i diverse mediciner. Gubben i huset har tyckt lite synd om Smali som får ligga ALLDELES ensam när inte Zixten varit hemma, så nu har även han legat där 🙂 Men nu tror jag att vi kan lita på att inte Iko hittar på bus om natten, för dörren har stått öppen så de har kunnat lagt sig vart de vill och det har gått bra.

Hästtransporten ska lastas med endel saker Henke har här, för tidigt imorgon bitti drar vi till Uppsala. Han ska flytta in till Uppsala så han får närmare till universitetet. Det kommer att bli en intensiv dag för vi åker bara fram och tillbaka över dagen.

Zixten ska till veterinären i em, då får vi höra om det är något som felas med honom. Men så som jag har tryckt, ”dragit” och känt igenom honom så tycker han bara det är skönt 🙂 Ok! Vi får se hur det blir.

Men vad lugnt och skönt det varit under veckan, Iko & Smali leker och har så kul, inte nått tjafs 🙂

För en gångs skull ligger Iko kvar när jag tar fram kameran, då kommer Immy istället 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.