20 grader i skuggan!

Det gillar jag, men inte min stora vita fyrbenta vän.

Blodspåret jag lade igår kväll är gått. Jag gjorde inte som vanligt, utan lade det på viltstigarna i skogen och klöven ca 100 m ut på en åker. Försökte lägga så som öppnaspår är i Norge.

Smali tog det direkt, markerade sårlegan som dock var något för stor, ca 30 cm x 30 cm, de ska visst var som ett skoavtryck 😉 Han blev lite förvirrad, tror jag, i ena vinkeln som jag hade ett bloduppehåll. Verkade lite velig, men ändå inte, svårt att beskriva. Men ut på åkern bär det iväg och klöven hittades 🙂

Det går otroligt mycket rådjur på de här viltstigarna, de går mellan åkern och sjön. Och vi hade sällskap, det förstod jag på Smali, men han spårade vidare efter en snabb koll. Duktig kille det 🙂

Som sagt, han gillar inte värmen. Så nu ligger han under sin Ask i skuggan och mår som en prins, nöjd och belåten 😉

Var så säker på att vi skulle få med oss Gäsper i spåret, men han låg kvar på samma ställe när vi kom hem. Varmt åt honom också!

Mayo är så duktig! Säger inte ett knäpp när han är i hundgården 🙂 Zixten däremot hörde vi när vi gick till skogen, något avundsjuk 😉 Hade även tänkt gå med honom, men som sagt, det är varmt!

I söndags fick de vara i hundgården lite längre än vanligt, då både jag och gubben var borta. Frågade grannen om de hade väsnats nånting? Hon hade hört att de busade en gång, men det var när jag kommit hem. Duktiga pojkar 🙂  Så fort jag säger att de ska till hundgården, så springer de dit i full galopp. Så de gillar verkligen att vara där, som tur är 😉

Ikväll ska jag och Mayo äntligen börja på valpkursen, så kul! Ska bli intressant och se vad de andra hundarna och ägarna är för några. Kanske känner man nån sen förut, men troligen inte. Det som är bra med denna kursen är att vi är få, typ 4 st i varje grupp och man får en hel del individuell hjälp 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.