Årets sista dag!

OBS! Den första bilden är inget för de känsliga!

Den började ganska lugnt! Vaknade innan alarmet skulle dra igång kl 5:20, men hann inte stänga av det innan det drog igång.

Bestämde mig för att hundarna kunde vara inne hos de andra, när jag for iväg till jobbet. Det var fara för benbrott att ta sig till hundgården i mörkret.

Arbetspasset avlöpte väl, trots spegelblank is på sina ställen. Ingen har kört i diket och inga ben -eller armbrott har det blivit 🙂

Ringde hem för att kolla om jag skulle handla nått från affären innan jag for hem? Blev upplyst av gubben att ”valpskrället”, dvs Mayo, han går under det namnet av nån i familjen 😉 Hade lyssnat på min önskan om att plocka bort granen till nyår. Jag blev dock nedröstad, men Mayo höll med matte! Husse hade varit vänlig att låta förödelsen vara kvar tills jag kom hem, så jag fick se med egna ögon. Det var ju snällt 😉

När jag kör in bilen i garaget, så möts jag av två överlyckliga ”vita dårar”. Suck! Upplysningsvis så är det på andra sidan staketet ute på gården.

Upptäcker att ljuset till hönsen har glömts bort att tändas. Går dit för att tända och kolla om de har mat. Nästan tomt i foder automaten, lika bra att fylla på med en gång. Då upptäcker jag nått mindre kul, som inte fanns där för två dagar sen, när jag fyllde på senast.

20121231_144747

En musfamilj! Det enda stället de kan ha tagit sig in i fodertunnan, är ett litet hål som är lika stort som en 50 öring. Sen har de inte tagit sig ut och därför ”offrat” en kompis! ALLT hamnade i skogen och nu är en ny tunna på plats, med nytt foder.

Så har vi ”valpskrällets” bravader på morgonkvisten. För det första så förstår jag inte varför han drog in sakerna i buren, genom nätet. Men det var väl roligare än att ta det direkt från granen 😉

Ja! Granen såg ju inte ut som när jag lämnade den i morse 😉 Och att det kunde bli såå många delar av en ljusslinga, hade jag ingen aning om. Glittret var indraget, men konstigt nog helt. Den gamla tomten hade blivit handikappad, dvs enarmad, säcken var också skrot. Oj! Vad mycket smått, smått spån det var i den tomten.

IMG_8116

Mayo tog min önskan om att ta bort julen till nyår på största allvar, de andra röstade ner mig 😉 Men nu är allt bort plockat.

IMG_8117

Och tulpanerna står på bordet, jämt som det ska vara på nyår 🙂

Thomas & Eva-Lena (svåger/svägerska) kommer hit i vanlig ordning 🙂 Vi har firat nyår ihop i mer än 25 år, nått år har blivit inställt pga sjukdom eller liknande. Ibland spelar vi spel, eller bara sitter och pratar. Lugnt och avslappnat! Det gillar vi alla fyra 🙂

Den andra svågern & svägerskan hade även de tänkts sig hit. Men de har en lite äldre hanhund av ”dvärg modell”, som mina hundar aldrig träffat. Det är en omplacering de tagit hand om. Inte så käckt att släppa in en vilt främmande hanhund i huset, den risken tar inte jag ivf.

Nu ska jag halka ut till stallet och natta hönsen! Efter denna dag, så är jag nog värld minst 2 vinglas 🙂

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI ER ALLA!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *