Snart är det dags…

Att summera 2012. Starten på året var inte kul, sen har det varierat, upp & ner under året. Men det tar vi en annan dag ; -)

Under gårdagen hände inte mycket. Försökte kurera min ”taskiga” nacke och den blev ivf något bättre 🙂

IMG_7993

Mayo & Gäsper delar sovplats. Men när Mayo lade sig tillrätta för natten, då fick inte Gäsper plats 🙂

IMG_7998

Vi tog oss en sväng ut på sjön, för bla lite bus. Smali vet hur man fångar snöbollar. Mayo försöker lära sig!

IMG_8010

Men han tycker helt klart att det inte är lika kul som Smali. Han ids inte resa sig på bakbenen en gång, men fånga snöbollarna det gör han 😉

IMG_8053

 

Men springa fort det kan han! Kolla stilen, haha 😉

IMG_8071

Min alldeles egna vita varg, Smali <3

IMG_8101

Den studsande taxen Zixten 🙂

IMG_8078Mayo har fått Smali på fall 😉

IMG_8102

Här syns det tydligt att Mayo växer och frodas! Får nog anlita nån stark svärson som får väga honom. Per är ju här 😉

IMG_8099

Mina ”hjälpredor”! Hjälper till att samla in äggen.

IMG_8100

Och nu har hönsen fått vårkänslor. Nu värps det för fullt! De senaste dagarna har jag plockat in 6 ägg, igår 7 och idag 8 🙂 Nu blir grannen Maritha glad 😉

Jag tror min släkt härstammar från nomad folket! Herregud vad det har flyttats de senaste 30 åren. Som tur är hittade jag mitt paradis 1987, Nystuga och härifrån får de bära mig en vacker dag 😉

Men idag har den sista flyttstädningen genomförts för i år. Sonen har bytt lägenhet. Eftersom vi har erfarenhet av det här, så var det gjort på nån timme 🙂 Nånting jag inte begriper, är vad hiskeligt dåliga folk är på att ta hand om sin egen skit, innan de lämnar över nyckeln till nästa hyresgäst. Städningen är obefintlig, om den ens har inträffat! Ibland under åren, har jag haft lust att lämna lägenheten i samma skick som ”vi” fått den, men jag skulle skämmas nått otroligt. Och den som ska flytta in efter”oss”, ska väl inte drabbas av andras dumhet.

Det mest skrämmande är, när städfirmor anlitats och det är såå skitigt ändå, så man måste göra om allt. De har anlitats för att göra ett bra jobb och tar betalt för det. Men jag måste säga, att inte en enda gång har de gjort ett bra jobb. Såsom bakom, över, under osv det skiter de i. Mycket äckligt har hittats, så dåligt 🙁

Som sagt, städat har vi gjort! Hälsat på en mycket förkyld son. Hälsat på dotter, dotterdotter och svärson, där det bjöds på nybakad kaka 🙂 Yngsta dottern med svärson är hemma tills imorgon, så har träffat 3 av 4 ungar, inte illa 🙂

Imorgon är det nyårsafton, jag jobbar, även nyårsdagen. Vi får se hur det blir med firandet. Här har/är flertalet av det manliga släktet förkylda, den senaste veckan. Märkligt att ingen av det kvinnliga blivit det, jag tänker inte bli den första. Men för tillfället är den fjärde sjuk nu!

IMG_8112

Det här med att ta en gruppbild på busiga hundar, som bara vibrerar för att få höra ett ”varsågod”, så de får fortsätta att busa, är inte lätt 😉

Det får bli en tidig kväll! Efter Så ska det låta! Så får det bli natta, upp tidigt imorgom.

Och jag är så glad, att jag bor, där jag bor! Fyrverkerier existerar nästan inte! Många har djur, i stort sett varje hus och alla verkar ha samma filosofi. Man ska varken skrämma vilda, eller tama djur. Inte heller människor! Många mår dåligt av detta smällande och det är inte bara de stackare som kommer från krigsdrabbade regioner i världen. Heder till de som inte håller på med denna skit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *