Börjar komma tillbaka till livet!

Igår var jag feberfri och inatt hade jag bara en liten febertopp 🙂 Kortisonet börjar nog göra verkan, för inatt har jag sovit mer än 2 tim och bara varit uppe och hostat 5 gånger, det tar sig 😉 Men vad med Bricanyl det går åt, men huvudsaken är att jag slipper hostan. Och förutom hostan, så är här tyst, jag har tappat rösten 🙁 Hundarna tycker jag är en knepig manick, som låter mycket märkligt 😉 Krafterna kommer väl tillbaka eftersom, men jag och Smali ligger mycket på soffan 🙂

Fick tips av Maria W om en jättebra instruktör, kontaktade henne i början av januari, men hon hade inte planerat nån kurs framöver. Frågade Nina om hon hört talas om henne, det hade hon och ett gäng härifrån skulle gå kurs för henne troligen under våren. Tyvärr så var det fullbokat, men en person var inte riktigt säker på om h*n skulle gå, så jag stod som reserv. Efter ett tag så hör Nina av sig igen, personen ifråga hade hoppat av och hon undrade om jag ville hänga på, självklart 🙂

Tror tanken är att vi ska träffas ca 1g/mån, då hinner man ju träna mellan tillfällena.

Första gången var igår och jag var fundersam till hur jag skulle göra. Det är ju trots allt 1 mån tills nästa gång. Instruktören vill ju ha betalt för sitt jobb och jag vill inte att de andra ska få betala mer, så jag åkte. Tänkte som så, att fixar jag det inte, då det ju bara att åka hem. Nu blev det så också, det gick inte, men de andra i gänget var så snälla så jag fick smita före i ”kön”, så vi fick våra pass ändå 🙂

Det var mycket som man tänkt/lärt ”fel”. Och när hon förklarar så är det såå självklart, så nu börjar vi om 😉 Det var längesen jag såg Smali så ”låg” och fundersam förut. Iof så är inte jag mig lik, men det var som om vi var på 2 olika planeter. Men nu skulle här tränas kontakt på ett annat sätt + att han ska belönas på ett nytt sätt. Smali är inte intresserad av kamp mm. Här är det bara mat/godis som gäller 🙂 Och man märkte snabbt skillnad 🙂

Vi kom också fram till att han inte är nått tävlingsämne. Tycker det var skönt med nån som säger vad de tror, i stället för att de säger det fixar ni, bara ni gör si och så.  Och man sliter som ett djur och det blir inte riktigt bra ändå. Så nu lägger vi ner de planerna och tränar för att ha roligt, stärka hans självförtroende, kontakt mm och att jag lär mig en massa nytt 🙂

Hon berättade nått intressant ang valpar och träning. Nu var ju inte jag så pigg, så jag hängde inte riktigt med när de pratade. Men hon tränar inte sina valpar förrän de är ca 7-8 mån!!! INTRESSANT!!! När man tänker på alla, inkl mig själv som har dragit igång nästan så fort de har kommit innanför tröskeln.

Det var bara några få saker som hon lär in; det är kontakten, matte/husse ska alltid vara bäst och det är upp till oss att bevisa det 🙂 Snabbhet; lättare att dämpa en hund, än tvärtom. Bla så kör hon sk valpinkallning. Vä sida är bäst, där ska valpen vara. Så fort den kommer upp på vä sida, jättemycket beröm. Ligg och kampa lärde hon dem också. Då har man en bra grund när man ska börja med det andra. Jag vet att detta funkar, för jag vet vad för slags hundar hon har ”plockat fram”.

Det där med att berömma en valp så fort den är på vä sida, det gjorde jag med Frazze. Och jag fick en hund som alltid gick fot! På stigar i skogen, i trappor, inne + ute, satt fot bredvid mig på toan, han blev extrem 😉 Och jag kan inte påstå att jag gillade det jämt, men jag visste vart jag hade honom 🙂 Han var iof OTROLIGT matte fixerad, så det kanske blev så extremt tack vare det.

Så nu vet jag vem jag ska kontakta när det är dags för nästa valp, då ska det bli så bra som möjligt ifrån första början 🙂 Vardagslydnad ska den ju självklart ha 😉

Svor en ramsa igår kväll, nån idiot hade inte plockat ur papper ur byxfickan innan de hamnade i tvättmaskinen, vitt överallt! Strax kom jag på att det var jag som var idioten 😉

Läste nått idiotiskt i senaste hundsport, måste bara smälta det jag läste. Sen blir det nog skrivet lite om det 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *