En helvetes natt…

Har det varit, inte mycket sömn här för varken folk eller fä, när jag drar igång och hostar 🙁

Är man astmatiker och allergiker så får man vara detektiv titt som tätt. Jag reagerar på nånting, men vad? Så inatt när jag suttit uppe och hostat så har hjärnan gått på högvarv 😉 Försökte komma på vad som felas.

Kom då att tänka på vår förra tax, Wilma, som själv var allergisk mot det mesta. När hon hade sämre perioder, då var också jag dålig. Knepigt! Men så kom vi på att hon hade perioder som hon hade problem med svamp infektioner i både öron och hud. Hon badades med jämna mellanrum med ett special schampo och var då skapligt bra ett litet tag.

Nu är det så att jag är bla allergisk mot svampsporer och när Wilma fick svamp, då fick jag astmaanfall. När hon badades, då blev jag bra 🙂

Samma sak nu vid jul, jag var dålig om nätterna ganska länge. Men så kom jag på att jag inte klippt bort hyacinten i julgruppen. När det gjordes, då blev jag bra 🙂

Så nu har jag klurat och det enda jag kan komma på är, att Smali har ju kliat och naggat sig mest av rävskabben. Han är lite irriterad i huden på en del ställen, inte så att han behöver behandlas enl veterinären, men han luktar 🙁 Jag är ganska slut efter alla sömnlösa nätter, men då sa mina underbara ungar, Fia & Jenni att vi duschar honom 🙂

Ren och fin blir han 🙂 Och peppar, peppar, så har jag inte behövt tagit nån Bricanyl än 🙂

Immy kollar så ungarna gör rätt 😉

Och imorgon ska Jenni stoppa Iko & Zixten i badet också, då har vi gjort det i varje fall. Och jag har städat sovrummet och bäddat rent i sängen, nu hoppas jag på en natt med god sömn 🙂

Alla som som har nån erfarenhet av taxar vet att de är soldyrkare. Wilma var extrem! Heta sommardagar hittade man henne liggandes på rygg med magen i vädret, solandes. Brunare mage fanns inte i väst Sverige 🙂 Så fort solen började titta fram på våren, genom köksfönstren, så klättrade hon på skåpdörrarna för att nå upp till solen. Vi tyckte synd om henne och ställde dit en stol. När solen flyttade sig kom Wilma för att tala om att det var dags att flytta stolen med solen 😉 Samma misstag har vi inte gjort med Zixten.

Och igår, till hans stora lycka, så hade solen hittat ner till golvet så han kunde njuta av den 🙂

Har lite problem nu när jag tappat rösten. Och inkallningen på hundarna funkar ju inte. Vissla är jag totalt värdelös på, så det går heller inte. Men att skramla med den ”magiska burken”, plåtburk med godis i, då kommer tom Zixten i en väldig fart 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *