”Dä va itte nôe tess”!

Idag var det svårt att komma igång, är otroligt slapp & slö! Men för den skull måste man ju få nått gjort ändå 😉

Min käre far tycker han har alldeles för många blommor, så han strävar att ta livet av dem 🙂 Talade om att Jenni behöver blommor till sin lägenhet. Så när hon fyllde år så hade han köpt var sin orkidèe till henne och Linda, som också nyss fyllt år. Eftersom Linda har fullt upp  med att hålla sina blommor levande, så gav hon bort sin till syrran. Sen hade han med sig 2 blommor han inte lyckats ta livet av än 😉 Det fanns ingen jord kvar i krukorna, bara rötter. Så nu är de delade och omplanterade. Och av 2, så blev det 6 blommor 🙂

I oktober/november så fick jag ta över farmors gamla julkaktus som stått hos pappa sen hon dog 1992. I alla år så har den blommat hos henne, men inte sen den flyttat till pappa.

Men KOLLA!!! ”Gamla” som jag döpt ”henne” till, för hon är över 80 år, blommar för första gången sen julen 1991 🙂 Och hon är full i knopp, duktig flicka det 😉

Eftersom jag inte vaknade med röst idag heller, så fick jag ringa vårdcentralen IGEN! Sjukskriven ännu en vecka med röstvila och nu är en remiss skickad till öron, näsa, hals. Vet inte om det är en ny förkylning på G, känner mig lite små vissen, halsont, nyser osv 🙁

De ”vita jävlarna” tror jag har satt i system att rymma nån kväll i veckan sen jag tappade rösten. Jag har ju inte en chans att ropa på dem när rådjuren går utanför staketet. Jag varken hörseln, luktsinnet eller synen som en hund och de är snabba. Utan får springa in till gubben som får slänga sig ut och skrika. Problemet är att de lyssnar bäst på mig och Jenni. Hon kan ju inte flytta hemifrån förrän jag fått tillbaka rösten 😉 För en måste ropa här hemma (gubben) och den andra (Jenni) får kasta sig i bilen och genskjuta dem och ropa. Hoppas allt snart blir normalt igen.

Som rubriken lyder; typ det fick jag ingenting för! Lättare med värmländska 😉 Skulle hitta på nått kul åt hundarna och kom på att jag har/hade en Pilates boll liggande i en garderob. Den kan hundarna få ha kul med 🙂 OJ! Va kul det var! INTE! De sprang fram och kollade vad det var, sen inget mer 🙁 Jag sparkade på den och Smali tog väl nått galoppsprång efter den, Iko hittade sin vältuggade groda som var mycket roligare. Zixten tyckte att bollen var nog lite väl stor för honom 😉

Men då studsade jag den och då blev det fart på Smali.

4 sekunder senare så var den platt och det var slut på det roliga 😉

Den vita mattan av hundhår är borta för tillfället, möter den garanterat imorgon bitti 😉 Och jag är såå glad att vi har tumlare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *