Det är en konst…

Att kunna förklara saker på ett enkelt sätt och det har jag aldrig lärt mig. Jag är fullt medveten om min brist och om inte annat, så har ungarna talat om det x antal gånger under åren 🙂 Det skenar och velar iväg, vet exakt i tanken hur det ska förklaras, men sen kommer det ett virrvarr ur munnen 🙂

Idag ska jag försöka ”hjälpa” Carro & Ilex, de behövde lite tips och vi får se om hon blir klokare efter att ha träffat mig eller om det blev ännu mer förvirrat, skulle tro det senare. Men visa kan jag göra, det är enklare 🙂

Tidigt igår morse vaknar jag av att det dundrar, vad händer! Immy försöker krypa bakom rullgardinen och då åker 3 blomkrukor i golvet 🙁 Kattskrället vet att hon inte får gå ut den vägen, milt uttryckt, så talade jag om att så gör man inte.

Eftersom jag ska till stan sen på sjukhusbesök och sen träffa Carro så får hönsen vara instängda tills jag kommer hem, inte populärt. Men de är så duktiga att komma när jag ropar på dem.                                                                                                           Igår när jag skulle åka till sjukhuset så var de ute, skulle ta in dem och ser bara några få hönor. Jag ropar – Kom nu ”mammas kackebarn”, jädrar vilken fart det blev, det sprang och flög höns från alla håll i skogen, alla vi vara först. Duktiga hönor jag har, vilken syn det måste vara när hela ligan kommer 🙂

En rabatt klar. Min dumma nöt hade satt Såpnejlikor och vad de spred sig. Så igår utrotade jag dem förhoppningsvis, vilket rotsystem de har 🙁

Den här behöver också fixas, mycket har dött i vinter och det växer grejer som inte ska vara där. Men 15m rabatt det gräver och planterar man inte om på en eftermiddag.

Men Alp clematisen som jag köpte ifjol har överlevt 🙂

Gick och skulle släppa ut hönsen, talade om för alla mina ”juveler” att stanna kvar där de var.

Hinner gå 20m så låter det lite knepigt, Immy & Iko!

Hon var busig och då var det inte svårt att få Iko att hänga med 🙂

Smali & Zixten vet hur man uppför sig 🙂

Zixten ligger och njuter i solen. Undrar hur länge han får ligga där utan att ”monstret” fått syn på honom?

Hann jämt tänka tanken 🙂

Han kan ligga,men med det kroppsspråket och blicken så är han redan på G 🙂

Gubben plöjde ena åkern igår och vi pratade om hur länge det skulle ta innan Iko simmat runt och sen springer som en dåre i geggan. Han hoppade över men ej blöt som tur var.

Men nyss såg jag nått vitt som skymtade till i ögonvrån. Sprang över åkern mot grannarna.

En mycket nöjd Iko 🙂

Fy faan! Hur han ser ut, tur att han är en ”galopperande kameleont”, för strax är han vit igen 🙂 Andreas sa igår att efter Iko hittat på än det ena än det andra och det går i 110 knyck hela tiden. Att om vi skulle få bara en bråkdel av hans energi så skulle vi ha för en hel livstid 🙂 Hur orkar han?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.