Herregud vilken dag!

Jag lär då somna innan jag hunnit lägga huvudet på kudden ikväll 😉

Kollade på yr.no i morse och såg att de lovade regn imorgon, tänk vad ovanligt! Så det blev blodspår idag istället! Iof så orkade de ju inte hålla uppe idag heller, för nån nederbörd måste ju komma ner.

Tog fram blod, vilket jag inte hade så mycket av, men jag blandade ut det ganska rejält med vatten. Sen fick jag se hur många spår det blev. Hundarna blev helt till sig i trasorna när de såg vad som var på gång 🙂 De fick snällt vänta i hundgården under tiden.

Det första spåret började ute på åkern, gick över vår väg, ”sommarstugvägen” och in i skogen. 4 vinklar, två bloduppehåll, 500 m, liggtid ca 4 tim.

Det andra började i en glänta, in i en tät granplantering, inte speciellt smart att lägga där och ut i ”storskogen”. 4 vinklar, ett bloduppehåll, även det ca 500 m och lika lång liggtid.

Jämt när jag lägger ner klöven i spårslutet på första spåret, så brakar det till bakom mig i skogen. Fram kommer en vit liten jävel, med nosen i backen, som överlycklig har spårat till slutet och fann både matte och klöv. Min första reaktion var att dra en mycket lång och ful ramsa för honom. Men så hejdade jag mig och bara sa; Jaha! Och där kom du! Djup suck!!!

Jag var rädd, att drar jag en ramsa, när han nu varit såå himla duktig och spårat upp mig och klöven. Så kanske han tror att det var själva spårningen som jag fick utbrott på. Och den reaktionen vill jag verkligen inte ha.

Det var för långt att gå hem med honom, så det var lika bra att han hängde med, när jag lade det andra spåret också. Så han fick gå två spår + fick sig en trevlig promenad och fick ha matte helt för sig själv. Han såg väldigt nöjd och belåten ut, trots en sur matte som gick och muttrade hela vägen 😉 Ånej! Han fick inte spåra nått mer idag!

Medan spåren låg till sig så for jag till Charlottenberg för att handla. Herregud va med norrmän! Det hade visst varit 16 bussar samtidigt där + alla bilar. Det var ju ingen lek precis att kunna handla och framför allt ta sig fram. Köer överallt! Och det är inte jul än på ganska länge.

Zixten var andre man ut i spåret, efter Mayo 😉 Undrar vad han sysslade med? För det första så pinkade han femtioelva gånger, skita hann han också med, spårar gör han i en rasande fart. Jag tyckte han var otroligt vimsig, men han klarade det. Iof så har Mayo varit med också, och det var färska rådjursspår i spåret. Jaja! Vi får väl se hur det går med anlagsprovet till veckan 😉

Som synes, så är Smalis spårstart riktigt bra! Men ser man lite längre bak, så är det helt tätt av små granar. Hur jävligt som helst att gå och där lade ju jag självklart spåret 😉

Jag snubblade, tappade linan och Smali spårade vidare. Stannade honom, så jag kom ikapp och han fick söka spår igen. Sen upptäckte jag att jag glömt att ta ner snitslarna. Stannar Smali och skyndar mig tillbaka för att hämta dem, sen på spåret igen. Tur att han är som han är, bryr sig inte vad det än är för störningar, rådjur eller en knäpp matte 😉 Han spårade klockrent, trots det ena, än det andra .

Och han fick stolt bara hem sin klöv 🙂

Det är nu andra gången som Mayo tagit sig över det ca 2 m höga hundgårdsnätet. Vi hann inte med att fixa det under helgen, bara staketet. Eftersom jag inte haft en aning om vart han tar sig över, så måste vi ”klättersäkra” runt om. Nät över den, var jag inne på, men det är närmare 60 m2 som ska nätas i så fall. Men det ska bli två brädor som lutar inåt, med lite mellanrum, runt om och då ska han inte ta sig ut den vägen.

Men så tittade jag riktigt noga i hundgården och tror jag vet vart han tagit sig över. Så nu är den hörnan säkrad, resten får tas under helgen.

Zixten har hittat ett nytt ställe att ligga på, bänken i hallen 🙂 Har tvättat Mayos täcke som han har i bilen, för vilken gång i ordningen??? Och på det var det mysigt att ligga!

Men nu har jag sytt ett överdrag i galon, så nu är det bara att torka av dregel och endast behöva tvätta en filt. Den blev godkänd efter provliggningen 🙂

Har funderat på det här med mina Vita Herdehundar! De är/har varit otroligt påhittiga de första 2 åren. Är det inte det ena, så är det det andra! Mycket sällan man hör, eller läser att andra VH håller på så. Är mina unika? Jo! Det är de ju iof 🙂 För det man läser och hör om andra, så verkar de väldigt ”välartade” från första stund. Eller är det lite skämmigt att de hittar på en massa jävelskap? Fast jag håller på att bli vansinnig ibland på alla påhitt, så kan jag inte tänka mig en annan ras. Fast jag ibland undrar hur livet skulle vara, om man hade typ en bulldog, som bara ligger och snarkar och fiser i ett hörn av soffan 😉 Vad långtråkigt jag skulle ha det, för det har jag inte ihop med de ”vita dårarna” 🙂

Gillar att ha honom bakom nät! Riktigt söt är han 😉

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *