Svårt att förstå!

Jag lyckades ”täppa” till där Mayo klättrar över hundgårdsnätet! Han försökte igen igår, men då såg jag honom och kunde säga ifrån. 1 – o till matte 🙂 Resten får vi greja till under helgen. Men det är ju typiskt! Förra helgen jobbade jag och var på utställning, denna helg har gubben beredskap, nästa helg är jag på utställning och helgen därpå, jobbar jag! Suck! Inte mycket dagsljus vi får ihop!

Har fått bakläxa av min bror, ang sidan spår. Jag lägger alltid ut en massa bilder annars, men inte där och det har han ju väldigt rätt i 😉 Så nån dag får det fixas!

Kommer hem från jobbet och möter 26 djur, som blir överlyckliga. Man kan ju inte bli annat än glad. Katterna kommer på bredställ, för att möta upp. Hönsen står och studsar för att få gå lösa och följer mig upp till grinden. Hundarna hoppar och tjuter av glädje 🙂

Släppte ut Mayo & Smali på åkrarna. Jäklar vad det går undan 🙂

Man måste hålla ett öga på dem hela tiden, för inte tar de hänsyn till att en annan står i vägen. Inte när de springer som dårar 😉

Har försökt förklara för Zixten, att det är för hans eget bästa han får vara innanför staketet. För en liten tax, bryr de sig absolut inte om, att den är i vägen!

Skulle försöka ta nån bild som inte bara var två vita suddiga streck! Det gick ju bra! Mayo kollar in Zixten och Smali på änderna som simmade förbi 😉

Till slut så tittar ivf Smali på mig och ber om lov att få hoppa ner!

Godissök för dårarna! Zixten fick också leta godis, fast i tomma toarullar 😉

Oj! Där gick ju nån, bäst att hålla koll tycker Mayo 🙂

Min skugga! Vart jag än går, så är han tätt efter! Sätter jag ner en fot, nog trampar jag på Zixten. Vänder jag på mig, så ser jag det här! Att inte både han och jag har slagit ihjäl oss är ett under! Det måste ju göra ont när man snubblar på honom jämt och ständigt. Men han är lika glad ändå 🙂

Idag har solen tittat fram, trodde nästan inte det var sant! Åh! Man blir ju så mycket piggare 🙂 Och imorgon tror jag det skulle bli ändå bättre. Sen vänder det igen och ska regna 🙁

Men Smali, Mayo & Zixten ska få varsitt personspår imorgon. Tror de blir mycket glada då 🙂 Får passa på när det är uppehåll, för en gångs skull!

Träffade en vuxen hos en vän häromdan! För att hitta på nått samtalsämne, så blev det vad som stått i tidningen. En hund hade blivit tagen av varg, den andra sällskapshunden på knappt 1 v. Detta är ju tyvärr ”vardagsmat” här i Värmland. Den här vuxna personen talade om att vargar tar inte hundar! Men berättade att så har vi haft det i många år. De bryr sig liksom inte om, om det är ett rådjur i skogen, eller en hund på kvällskissen i en trädgård. Mat som mat! Svaret blev att är man så dum så man bor i ”skogen” så får man skylla sig själv!

Men nu är det ju så, att de är såpass många och orädda, att det händer oftare och oftare att de är i samhällen, även städer. Då skriks det i högan sky! Men enligt hen, så är de så fina, söta och utgör ingen fara för nån. Men de får inte vara i tättbebyggt område! Där hade de absolut inget att göra, för där är de farliga 😉 Var det i Dalarna de höll skolbarnen inne för att de traskade runt en skolgård? Frågade om hen ville testa om de snälla djuren inte gjorde hennes barn nånting? Det var visst inte aktuellt, om jag nu skulle tro på ljuden som kom 😉

Möta en, när jag är ute med hundarna, tror jag inte jag skulle bli så bekymrad för. Har ganska stora hundar, ivf två av dem. Men det räcker att se hur två hundar blir om de ”gaggar” ihop sig. Tex två Maltesrar ser nog ganska söta ut, men skulle vardera hund ha en vikt på ca 50 kg, skulle jag absolut inte vilja möta dem. Nu var detta hundar, de är betydligt ”tamare” än våra stora rovdjur. Och man vet hur stora skador det blir av hundar som ”flippat ut” när det är jakt på G!

Hen berättade att alla djur måste få leva utan hot, inget dödande. Alla ska få leva i fred. Fast då i skogen förstås 😉 Ok! Undrar om hen tex vet vad en Duvhök lever av? Frö? Talade om att de plockar sina byten levande och äter. Småfåglar tar insekter! Det kunde hen inte heller förstå, de ska äta frö, för då dödas ingenting! Men så får det ju inte gå till! Alla däggdjur ska leva på gräs, oavsett om de är rovdjur eller inte!

Katter då? De äter ju bla torrfoder, men vad är det gjort av? Samma sak med hundfoder! Denna människa lever i vårt upplysta samhälle, har läst naturkunskap i skolan, är vuxen och har barn. Men HALLÅ!!! Lev i verkligheten! Vi lever inte och har aldrig gjort, i en Disneyvärld!

Tyckte det var skrämmande! Trodde först att människan drev med mig! Men när jag och min vän talade om hur det naturliga djurlivet är för hen, att tex vargar gillar färskt kött. De dödar inte älgen på en gång, utan äter kanske i 4 dagar av den levande älgen. Då blev hen helt gråtfärdig! För så såg det inte ut i hens värld. Och det var slut diskuterat, för så är det inte i djurvärlden!

Undrar hur upptäckten till verkligheten blev? Troligen en stor chock! Tänka sig! Att små söta svalor, äter de söta små myggen! Uppvaknandet blev nog tufft! Och det mest tragiska var att en vuxen människa lever i denna drömvärld, för den har ju aldrig varit sann, mer än i Diesneys sagor!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.