Hur ska jag tolka det här?

Idag planerade jag att ta med mig Mayo till klubben och vänta ut honom! Sist jag hade med honom så funkade ingenting, som vanligt! Då skulle jag på ett möte och tänkte träna lite före! Det blev bara att sitta och invänta dom andra i 1 tim, sen var han med under mötet som varade i 2 tim! Då efter 3 tim så började han bli lite ”rastlös”, det började glittra i ögonen och hade jag haft tid, så skulle vi nog kunnat kört ett skapligt träningspass då! Tyvärr så har man sällan så mycket tid över 😛

DSC07892

Men idag hade jag tid 🙂 Kaffetermosen, frukt, leksaker, köttbullar + mycket tålamod packades ner i ryggsäcken! Men på väg ner till stan, så ångrade jag mig! Hade ingen lust att åka 3,5 mil enkel resa, så vi åkte till fotbollsplanen i Stommen istället.

Planen var att få honom avslappnad och leka! Och förhoppningsvis se lite ”glitter”/förväntan i ögonen på honom! När han är låg efter bilåkning så brukar det som sagt ta tid innan han börjar likna lite sitt rätta JAG! Lyckas jag med detta, då är vi ett STORT steg framåt, men har mycket långt kvar ändå!

Vi har ju redan kört en liknande variant! Det var när han skulle spåra och inte klarade av att höra bilar på vägen! MÅNGA timmar satt jag på en stubbe i skogen och närmade oss sakta men säker vägen. Nu spårar han ”hårda spår” ute på vår hårt trafikerade landsväg 😀

DSC07844

Gick för att rasta honom först och där blev det ingen bra start på min ”plan”! Innan jag hann hejda honom så gick han under ett el-staket och fick sig en jäkla stöt 🙁 Flydde i panik!

DSC07840

Och ställde sig vid bilen! Han har fått en stöt förut och brukar inte gå nära staket, om man inte går före och håller ner eller upp tråden!

Fan! Där sket sig garanterat allt 🙁 Men jag kopplade upp honom, gjorde ingen affär av det hela och vi gick samma sväng igen!

DSC07831

Staketet brydde han sig inte om! Utan det var den här sötnosen som fick skulden!

Självklart var kossorna nyfikna på vad vi gjorde på fotbollsplanen, så de följde efter och stod och tittade på oss!

Jag kopplade loss Mayo, tog fram hans boll och lade den bredvid mig. Tömde upp kaffe, så varsågod till honom, han fick springa som han ville och satte mig sen tillrätta på en bänk. De där kossorna var fortfarande läskiga, fastän de var på behörigt avstånd och han var stressad.

Men han knallade iväg efter nån minut och inspekterade området. Kom tillbaka och plockade upp bollen och ville leka! Vaa??? Det gjorde vi 🙂

Orkade inte hålla mig utan vi körde några moment! Man tager vad man haver, så en bänk fick bli hinder!

DSC07869

Kolla blicken! Koncentration 🙂

DSC07857

Han var avslappnad så fort vi kom ut på planen, inte låg alls!

DSC07880

Han var jätteduktig! Har aldrig sett honom sån förut när vi varit nån annanstans än hemma 🙂

DSC07873

Och YES!!! ”Blicken” kom ganska fort och vi hade skitkul 😀 Vi körde flera moment 🙂

Dreglade han i bilen? Japp! Allt sjöblött, så det hänger på tork som vanligt ;-P

Men nu snurrar ju tankarna – Hur gick det här till? Vi var där i ca 1 tim! Berodde det på stöten och kossorna, så han fick nått annat att tänka på än bilåkning? Kan ju inte ha med mig en kossa när vi ska åka och träna 😉

Imorgon tänkte jag köra samma taktik, men en annan fotbollsplan! Ska bli intressant och se hur det går!

DSC07828

Han är bra trött efter äventyret idag <3

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *