Ordningen är återställd, eller?

Damerna i stallet är emellanåt ganska tålamodsprövande! En av mina svarta hönor bestämde sig för att bli mamma och jag märkte 8 ägg som hon fick ruva. Nu är det ju så att även de andra hönorna gett sig den på att värpa hos henne, så flera ägg gick i sönder 🙁

Nu är det bestämda damer jag har och de godtar inte en flytt till säkrare ställe, då blir det kalabalik 🙁 Möjligen när det är väldigt nära kläck! När hon ruvat nån vecka så ville även en spättad höna ha bäbisar också! Efter några dagar så hade den spättade lämnat sina ägg och lagt beslag på den svartas ägg. Som båda ville ha! Det var inte bara att flytta den svarta till äggen! Men efter byte av reden så de hamnade på ”rätt” ställe, så var båda nöjda!

DSC04747

Idag har denna lilla tittat fram…

DSC04746

Och den svarta hönan lade beslag på den med en gång, haha 😉

DSC04745

Den spättade får vänta ett tag på att bli mamma, eller om det blir delad vårdnad! Det har hänt förr i röran som är där ute ;-P

DSC01986

Nu har jag lovat Immy att hon ska få vara ensam ”Herran på täppan” resten av sitt liv. Var rädd att hon skulle sakna Gäsper och tänkte skaffa en kompis till henne. Men hon ser ut för att njuta i fulla drag och får fortsätta med det <3

Ledvärken har vänt 😀 Sen i helgas har jag trappat ner på medicinerna och provar mig fram vad jag orkar göra. Bakslag kommer, men fortsätter det så här, då är jag äntligen tillbaka på jobbet nästa vecka 🙂

Mayo är/var riktigt skitig, så idag lånade jag tvättstugan av Linda & Patrik så han fick sig en dusch!

13055503_977810768981698_4354622746882618500_n

Han har lagt på sig sen jag blev dålig och inte har orkat som vanligt! Bilden är från häromdan och det syns att han inte är lika välslimmad som vanligt!

13043534_979130962183012_7563540192967406223_n

Men herregud hur han såg ut efter duschen!!! Ser ut som en 50 kg klump, haha 🙂 Bara fluffet lagt sig så ser det bättre ut 😉

DSC04839

De senaste dagarna har jag och Eazy tränat en kort stund innan hönsen släppt ut! Det funkar riktigt bra! Idag kom han i full galopp in med apporten och satte sig snabbt <3 Och då blir det bus med leksaken 😀

Flera av våra träningskompisar skulle spåra idag! Det blev för lång resväg tyckte jag, men spåra ville jag ju göra ändå 😉

På väg hem fr Åsen så satt jag och tittade mig omkring vart det skulle passa att lägga ett spår. Det var ju perfekt ca 500 m hemifrån.

Spårstarten och första sträckan gick på en nyare åker som var gödslad! Andra sträckan gick över ett dike och på en gammal väg som går längs med åkrarna. Tredje gick tillbaka över diket där det var ganska blött i kanten och resten gammal åker med en massa sorkhål. Spåret var intill landsvägen som är hårt trafikerad.

DSC04702

Och en främmande hund satt och skällde intill oss och folk var ute på gården. Så många olika ”störningar”!

Hunden och människorna hade Eazy redan kollat av när jag satte honom vid starten och ”kommenderade” honom!

DSC04748

DSC04706

DSC04715

Nosen i backen, hunden som skällde sket han i och han spårade och plockade pinnar som han brukar göra. Så himla duktig <3 Och jag insåg ännu mer vad viktigt det är för mig som förare att släppa på på rätt sätt. Vilket jag är väldigt bra på att tala om för andra 😉

DSC04800

Fluffrumpan fick köra Uppletande 🙂

DSC04787

Detta är kul!

DSC04760

DSC04791

DSC04773

Och alla grejer hittade och lämnade 🙂

DSC04819

Så söt <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *