Stackars liten Mayo!

Följde med hundarna ut som vanligt i morse och nån av dom pep till ibland! Märkte inte vem utav dom det var och såg inget annorlunda heller. De fick frukost som de åt med god aptit som vanligt och sen tog de frukostsiesta.

Men tänker jag efter lite, så morrade inte Mayo åt Hilma när hon ville provsmaka! Att hon ens vågade testa är konstigt, för hon har gjort det en gång och hans grova morr har hållit henne på avstånd sen dess 😉

Efter ett tag ville han ut, men konstigt nog, nu när jag tänker efter, så öppnade han inte dörren och kom in igen. Han som öppnar den femtioelva gånger på en förmiddag!

När jag kommer ner på morgonen så håller de verkligen på att riva grinden och hallen! Helt galna!!! Men i morse var de riktigt lugna! Tanken slog mig att det var konstigt! Men trött som man är, så tänkte jag inte mer på det!

Eazy har aldrig dragit nånting, så idag tänkte jag att han skulle få testa det och även Mayo innan vi tog vår promenad. Börjar göra mig i ordning och det är helt lugnt! Eazy sitter lugnt vid dörren och väntar. Men var är Mayo? Han brukar springa runt som en galning och gnälla så fort jag stoppar kameran i fickan. Är han ute så brukar han slänga upp dörren och rusa in.

Många märkliga saker, men hjärnkontoret har visst inte kopplat upp än 😉 Men när jag kommer ut, så inser jag att allt inte står rätt till! Mayo brukar springa runt som en hoppande galning och nästan yla av glädje. Även tackla Eazy och välta katter. Nu går han bara runt benen på mig och när jag ger dom tillåtelse att gå ut genom grinden, så brukar jag bara se 2 streck som drar iväg bakom uthusen. Inte idag!

Han gnäller till ibland, men lyckas inte lokalisera vid vilka tillfällen, för han haltar inte. Bestämmer mig för att Eazy ändå ska få testa att dra och att vi går en sväng så jag kan studera Mayos rörelsemönster. Han går ju oftast bakom mig, så även idag. Det blir lite svårt att studera honom! Men han travar iväg ibland, visar fortfarande ingen hälta, svansen går som en propeller emellanåt, då uteslöt jag ”vattensvans”!

Hilma och Eazy hoppar upp på en stor sten, Mayo ställer sig med frambenen på den = klarar inte att hoppa upp, för annars är han som en bergsget. Sen ser jag att han inte tar ut baksteget som han brukar. Han har normalt ett väldigt driv i steget! Han lyfter heller inte så högt på benet som han brukar göra när han kissar. Vänder hemåt för att känna igenom honom mer noga.

Väl hemma så blev han ”borta” när jag skulle fylla på fröautomaterna! Han som alltid brukar vara med i fall att några frön hamnar på marken. Hittar honom på verandan till hundhuset! Dit går han bara och lägger sig om det är varmt eller när han tror det är bilåkning på gång.

Tar med dom in och känner igenom honom! Knäna är ok, men när jag lyfter ett bakben i taget så gnäller han och när jag känner över korset då gör det riktigt ont.

Tänkte låta honom vila, se hur det är imorgon och då ringa och rådfråga veterinären. Men det blev ändrade planer! Hundarna ligger alltid tätt intill mig vid bordet och när Mayo skulle resa sig så gnällde han till! Han låg trångt och då gjorde det ont! Ringde veterinären, tyvärr hade de ingen tid idag, men fick en imorgon.

Som sagt de ligger alltid hos mig, nu har han lagt sig på andra ställen och soffan har han inte ens provat.

Igår kväll så var allt som vanligt när vi tog natten! Undrar vad som hänt? Man målar ju alltid upp en skräckbild om vad det kan vara. Och jag som haft otur med mina hundar förr, ser ju världens skräckscenario framför mig 🙁

Vill att min galna, påhittiga, keliga ”Maysa” snart är som vanligt! Hoppas innerligt att det inte är nått allvarligt <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.