Uppdatering om Mayo!

Blev väckt kl 6.30 av gubben som talade om att nu har Mayo bajsat, skynda dig ut och kolla! Orsaken var att jag och Mayo gick och gick igår kväll för att få Nr 2, så jag kunde kolla om allt var ok den vägen. Men Mayo knep ihop 😉 Ut och kollar, det var som vanligt 🙂 Sen kröp jag ner i sängen igen! Har sovit oroligt, många tankar som snurrat!

Mayo är piggare idag, men ont har han och han klarar inte att slå sig till ro 🙁 Så efter att ha vandrat konstant i minst 8 tim, med avbrott då han låg i bilen fram -och tillbaka till veterinären. Så har jag nu blivit en ”djurplågare” och gjort ett lagbrott!

Tog fram buren och stängde in honom där! Som synes så var det inte populärt 😉

Tog knappt 2 min så hörde jag en djup suck och därmed somnade han! Stackarn är ju utsliten av allt vandrande 🙁 Eazy somnade i soffan bredvid! Han ligger aldrig i den änden annars, men håller sig i närheten av Mayo <3

Han äter, dricker, kissar och bajsar som han ska och det är positivt! Var gladare när jag gick upp i morse, men inte galen som han brukar.

Vi hade tid hos veterinären kl 14.30 och jag gruvade mig för hur jag skulle få in honom i bilen, efter som det gör ont att hoppa. Så mellanväggen togs bort och jag parkerade i lutning så det skulle bli lättare och det gick bra.

Vi var tidiga i stan, så vi åkte till klubben och gick en kort sväng i skogen. Där travade han på fint, pinkade runt och sprätte i benen 😉

Så var det dags att träffa Marit! Först fick vi visa hur han rör sig, sen blev det böjprov! En liten markering direkt när vi började springa efter böjningen, som gav med sig på en gång och det var lika på båda benen. Annars såg det bra ut 🙂 Såg det även på klubben att han sträckte ut bak nästan som vanligt idag.

In igen och gör en allmän undersökning inkl temp och prostatan, allt var ok. Sen blev det att dra, känna och klämma! Inte en endaste reaktion över korset/ryggen som han reagerade så mycket på igår 🙂 Men däremot ömmade han på båda höfterna!

Efter undersökning, hur snabbt symtomen kommit (över natten) och att han var bättre idag, så är den troliga orsaken en vurpa eller en smäll. De leker ju inte speciellt lugnt mina gossar, så det är ju inte konstigt 😉

Vi kom överens om att vi avvaktar under helgen! Vila och koppelpromenader är det som gäller! Fick en spruta med smärtstillande så han skulle orka slå sig till ro! Vilket inte hjälpt så mycket eftersom han fortfarande vandrar 🙁 Fick även med smärtstillande i fall att, men vill helst inte ge det. Vis av erfarenhet av mig själv, så gör man mer än man klarar av om man är smärtfri, så lite ont är bra! Men självklart får han det om jag ser han behöver det! Vi ska höras av på måndag om inget händer under helgen och utvärdera. Visar han fortfarande smärta så går vi vidare med röntgen!

Det var en lättnad när jag for hem, så nu hoppas jag att det fortsätter gå åt rätt håll!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.