Stolt så jag snart spricker!

DSC01087

Stadgan på Eazy är superbra 🙂 Men den där sista snurren utan pallen har varit svår att få till riktigt bra. Igår träffades ”Lydnadsgänget” hos Pia för att stämma av hur vi ska gå vidare. Fick bra tips som vanligt 🙂

På vägen hem så försökte jag sortera det vi sagt och gjort! Funderade mer på om jag skulle ändra nånting! Eazy är inte lik nån av de andra hundarna att träna! Iof är ingen hund lik den andra 😉 Men genom åren har jag ju samlat på mig en del erfarenheter och det är dags att försöka hitta just Eazys grej att lära in.

Gick på känsla och ändrade lite idag! WOW!!! Vilket fritt följ vi fick till 😀 Härlig attityd, glädje, kontakt och svängarna var fasen inte illa heller 🙂 OCH han hade kontakt med mig trots att Mayo kom farande över staketet! Vilken duktig bäbis jag har <3

Idag chansade jag hejvilt! Lade ett Öppenklasspår åt Eazy, men det fick ligga i ca 6 tim istället för över natten. Resonerade som så, att funkar det inte, då släpper jag på honom några 100 m innan slutet, så han får ett bra avslut.

DSC00959-002

Inte behövde jag bekymra mig! Spårstarten hittade han 🙂

DSC00977-001

DSC01014-001

DSC01024-002

Sen spårade han på och i ett riktigt bra tempo och klöven fann han 🙂

640 m, 5 – 6 vinklar, 2 bloduppehåll, blåbärsris, mossa, skog, gallring, i skogsmaskinspår, brant både upp och ner (pust) och för första gången sökruta och en återgång.

DSC01070

Så duktig för att vara första gången, han löste det bra utan min hjälp 🙂

Inte konstigt att jag är stolt <3

DSC01034

DSC01050-001

Han var sliten på slutet, så innan vi gick hem så blev det ett dopp. Han dyker inte, utan ”går” i vattnet 😉 Sen tog han sig några simturer!

DSC01103

DSC01102-001

När vi kom hem så satte dena fina svärmare på spårlinan 🙂

Imorgon är det Mayos tur att spåra! Då njuter man! Vilken spårhund <3

Eazy sover gott sen Jossan varit här och ”masserat” honom medans hon sjöng Imse vimse spindel och Blinka lilla stjärna för honom, så han skulle sova 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *