Alla behöver en kompis!

I onsdags efter jobbet så gick jag direkt till stallet och kaninerna. De sista dagarna så har inte Nyman mött mig på en gång. Utan suttit och sovit! Men när han vaknat så har det varit som vanligt. Men nu satt han med nosen intryckt i ett hörn av boxen och när jag gick fram och tog på honom så förstod jag att slutet var nära ;-( Strax efteråt så kom gubben hem och hjälpte honom vandra vidare.

Nu hoppar han runt med Pricken i kaninhimlen <3 Jag hoppas och tror att de fick en bra sista tid hos oss!

Självklart måste Lilla Ru ha en ny kompis! Så tid bokades för kastrering, för en hona har jag bestämt att det ska vara. Tror det blir lättast och bäst 🙂 Men när jag bokade tid, så undrade de om båda kulorna var på plats? Hm! Det hade jag inte koll på!

I torsdags kom Jenni, Zixten och Gry på besök och då anlitade jag henne som hjälp! Inget tvivel om att han är kille, men det tog lite tid innan vi hittade kulorna i all päls 😉

Det var frost, dimmig och solen började titta fram innan Jenni kom!

Sen blev det fullt ös 🙂 Först bus hemma inkl bad och sen blev det skogspromenad och såklart med bad! Sen hade vi trötta hundar!

Jenni & co hann jämt åka så kom Linda, Patrik, Jossan, Emelie & Chess för att packa älgkött. Tror Chess var besviken på Mayo & Eazy, för de orkade inte leka, haha 🙂

I fredags fick jag nys om en liten kaninflicka som behövde ett nytt hem! I lördags innan jag skulle åka och jobba, så åkte jag och hämtade Prickelina 2,5 år.

Så himla söt <3 Hon hoppade ur transportburen nästan direkt och började inspektera sitt nya hem. Hon verkade trivas direkt! För hon hoppade runt, markerade, gjorde glädjeskutt mm 🙂 Lektunneln var en ”hit”! Det blev många varv i den! Lilla Ru var mest intresserad av godsakerna i matskålen 😉

Det var lika bra att hon fick träffa resten av fyrbeningarna i familjen direkt! Hundarna tyckte hon var intressant! Immy såg ut som om hon tänkte – Jaha! Ännu en nykomling! Jaja blir nog bra 🙂 Hilma däremot kommer jag inte släppa blicken från ihop med Prickelina på ett tag! Hennes jaktinstinkt slog på med en gång!

Igår var hon lite blyg! Men hon hade ätit, druckit och ”städat”! Hon hade tagit bort spånet intill boxväggarna. Har haft en kanin förr som gjorde så! Tror det var Chapelina, men är inte säker! Kan ju fråga sig varför? Men då har hon ju ännu mer att sysselsätta sig med 😉 Trots att kaninerna inte visar nått större intresse av varandra när jag är hos dom, så ser jag att Lilla Ru flyttar sin hage mot Prickelinas. Jag har varit förutseende och satt en hink mellan hagarna så de inte når varandra.

Idag hade blygheten blivit borta 🙂 Så när jag grejade hos dom så fick hon skutta lös i stallet och inspektera. Lilla Ru tänker bara mat 😉

Fick med mig en märklig hund när jag skulle åka förut 😉 Denna kattan!!!

Hilma gillar verkligen lövhögarna 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *