Att bli med valp!

Det är ingen enkel historia! Det blir svårare med åren! Förr så köpte man bara en hund som tilltalade en, som man trodde skulle passa och man hittade på en massa kul med sin kompis. Oftast gick det riktigt bra 😉

Med åren har man lärt sig en massa, blir aldrig fullärd som tur är, men man är mer medveten om vad man vill ha och blir ”kräsen”!

Jag går alltid runt med en klump i magen när jag kontaktar uppfödare! Alla är så hjälpsamma och trevliga, men jag tror alltid, efter alla dessa år med hundar, att jag inte ska ”duga” att ta hand om just deras lilla valp.

Herregud! Tanten är över 50 år, har haft hund i över 35 år, har tränat hund i alla år och även tävlat. Men det är lika nervöst ändå, haha 😉

Planering tar tid, mycket som ska klaffa! Den här gången har det varit väldigt svårt att få till det! När Eazy flyttade in så bodde fortfarande Jenni hemma, så vi kunde lägga våra scheman så vi gick ”omlott”! Nu är alla ungar utflugna sen länge, så nu ska jag och gubben få ihop det!

Det var betydligt enklare när man fick lägga sitt schema själv, nu har vi fast schema. Vilket innebär att det går åt fler semesterdagar och komp för att få ihop det.

Vi har 2 semesterperioder och den senare vill de flesta ha, men vi delar upp det så vi får den vartannat år. Bra när det är rättvist 🙂 I år har jag tidig semester som börjar i midsommar veckan! Vi kan få längre ledighet, men då måste man lägga den före 1:a -eller efter 2:a perioden! Eftersom jag inte har mängder med semesterdagar så blir man begränsad.

Jag vill vara hemma med valpen så länge som det bara går. Finns en del som jag vill ska funka innan den börjar lämnas en stund med Eazy.

Det är ju inte bara ledighet som ska planeras! Uppfödare ska kontaktas, magkänslan ska vara rätt, kolla upp intressanta föräldradjur! När det är gjort då ska man hålla tummarna att tiken löper vid rätt tillfälle, blir dräktig, att allt går bra och att en liten kille finns åt mig!

Kontaktade några bra och intressanta uppfödare och hade turen att få stå på deras intresselista. Tack så hemskt mycket för att jag fick det 😀 Som sagt allt ska klaffa! Eazys uppfödare fick en kull ”för tidigt” för att vi skulle få ihop en längre ledighet! Sen var det några tikar som löpte ”för sent” för att det skulle passa. Ibland har man tur! Myran valpade och där fanns en liten kille till oss!
Tack Camilla för förtroendet 🙂 Som vi kan vara hemma med från i slutet av april och minst juli ut! Tur att man har en bra chef som hjälper mig att få till det på bästa sätt 😀 Och en gubbe som får komma hem tidigare ibland!

Så nu hoppas jag snön smälter, att våren snart är här så vi kan hämta hem lilla Heiti som är mycket efterlängtad <3

Eazy har aldrig varit ensam hund och han har varit lite dämpad sen Mayo lämnade oss. Tror det kommer att bli jättebra med en liten kompis av samma ras 🙂

Ska bli intressant och se hur katterna reagerar! Immy fostrade flera valpar under sina år på ett fantastiskt sätt <3 Får se om Hilma gör det lika bra, hon har ju verkligen tagit sig an Tindra från första stund 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.