De andra djuren

20181010

Oj oj! De har hänt en hel del sen sidan blev uppdaterad! Chaplin som visade sig vara en Chapelina är borta sen flera år! 2 äldre kaninherrar, Pricken och Nyman fick flytta hit då ägaren avlidit! Även de är borta nu pga av ålder! Även hönsen är borta sen flera år! Räven vann kampen till slut och de hönor jag hade kvar gav jag bort eller tog bort pga ålder.

Numer bor här Prickelina och Lilla Ru som trivs bra i stallet 🙂

IMG_3145

Efter ca 1,5 år, så har vi kanin igen! Chaplin är född 13 – 06 -06 och hans mor är en Belgisk Jättekanin och pappan är mestadels Fransk Vädur med en gnutta annat 🙂 Han är en skön, coolkille <3

SvenHarry är en Belgisk Jättekanin som flyttade in som bebis sommaren -09. Har haft en förut, Åke, men han dog tyvärr tidigt. BJ är så personliga och uppfinningsrika, har nog svårt att tänka mig en annan kanin ras! Tyvärr finns inte SvenHarry med oss längre!

Det jag har märkt tydligt sen vi fick BJ är att det går åt stora utrymmen annars beter de sig som ”pms kärringar” och går åt mycket mat. Men vilken kel gris och så snäll mot allt och alla:-)

När Linda flyttade och tog med sig hästarna, så tyckte jag synd om SvenHarry som blev ensam i stallet. Därför skaffade jag mig höns, det blev 4 st Bruna Lohmann kycklingar, Tuffa, Klara, Ada och Beda de sk huliganerna 🙂

Jag har som mål med ALLA mina djur att de ska känna sig trygga med mig så de går att hantera. Men särskilt de här 4 har nog blivit för tama, matte är bäst i hela världen, de går i benen på mig och sitter ute på trappan och väntar på att jag ska komma ut om jag glömt stänga grinden:-) Men hellre det än att de är rädda.

Huliganerna kunde ju inte vara utan en tupp, så då flyttade snälla Isbar tuppen Andreas in, det är en ungdom också. De är alla födda vår/sommar 2010.

Av en slump så flyttade även Australorp hönan Lotta in, ålder okänd och hon värper, så lugn.

Australorp hönan Pela var med också, även hon värper men är troligen född sent i fjol eller tidigt i år, hon är väl den som är lite avvaktande men kommer och äter ur handen.

Jag har även 5 Isbar kycklingar som var födda i juli, 1 spättad och 4 blå. Det verkar som peppar, peppar att alla är hönor eller en ev tupp. Och sist men inte minst, 1 Blomme kyckling med hätta, som är jämn gammal med de andra och även den tror jag är en höna 🙂

Höns är roliga djur, så personliga och lätta att ha med att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *