Adventutställningen…

i Arvika är avverkad. Mycket trevliga människor och hundar har vi träffat. Det var ju lite fler denna gång ca 260 hundar, jämfört med förra helgen. Försökte ta bilder i ridhuset men det blev för mörkt, då tog vi hemma, men resultatet blev gula ögon men men det får gå.

Först ut var Zixten som fick HP, BIR och BIG 3.

Domare var Sinnika Thåg, som tyckte så här- Hane av utmärkt typ, mask, välskuret huvud. Bra hals o rygg, skulle önska något längre kors. Utmärkt förbröst, bra bröstkorg. Välvinklad fram o bak. Korta haser. Rör sej väl runt om. Bra päls.

Sen var det Smalis tur, HP, BIR och BIG2. Han kan va lite fjantig ibland och allt gick bra tills domaren tyckte att han var på gränsen till att vara för stor och tog fram mätstickan, då vek han undan, annars hade han vunnit gruppen. Domaren var Harry Hermansson. Han hade dömt rasspecialen för herdar en gång och tyckte om Smali var fin och tyckte det var kul att se en så vit herde.

Så här tyckte han- Medelkraftig. Propotionerlig med bra uttryck och bra vit färg. Bra över -och underlinje. Bra bröstparti och tillräckligt förbröst. Något marktrång fram. Rör sig med bra steglängd men kunde vara lite elegantare.

Jenni är nöjd, för hon tycker om rosetter 🙂

4 responses to “Adventutställningen…

  1. :)) :)) Ja sdet var en fin dag! Och bäst av allt vi blev inte blöta!

  2. Och trevligt sällskap 🙂

  3. Tips: Orsaken till att det blir gula ögon är för att blixten refleteras för starkt. Kan pröva att ta utan blixt (med eller utan ljus runt dig istället) eller se om du kan ställa in blixten så den tar något före eller efter slutar slår. Kanske inte är någon idé att skriva sånt här – sånt tar vi nog till jul 😛

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *