Ågren…

Det är samma visa varje gång det är en valp som ska flytta in, har varit så sen 1982 när vi fick vår första valp Seppo (Golden).

Man undrar om man kommer att klara ge den lilla allt den behöver och att den växer upp till en lugn, trygg, väluppfostrad vovve.

Och det här med att valpsäkra så inte valpen förstör sig eller den blir en huligan som tar ALLT, spelar ingen roll om det är på golv, bord eller bänk. Men när jag tänker efter så har de flesta inte förstört speciellt mycket :-), och det har blivit endel valpar under åren.

De jag kommer ihåg, har säkert förträngt endel 🙂 är:

Seppo – rev upp en plastmatta, men den knöt jag om fransarna på och använde när nästa valp flyttade in, mattan blev kortare med tiden 🙂

Karzan (Blandras) – gillade inte mina stora växter, så det var småflisor en dag när jag kom hem.

Zorro (Schäfer) – hade en förkärlek för bokomslag, men han förstörde aldrig själva boken.

Orko (Schäfer) – rev upp en tapet remsa i köket och bet i sönder en cykelsadel. Hade en enormt stor monstera som växte ända upp i taket, men en dag när jag kom upp från källaren så hade Linda & Orko hjälps åt att skrota den, team work:-)

Frazze (Schäfer) – tog en fjärrkontroll till tvn, men där var ungarna delaktiga, de hade lämnat den på golvet.

Zixten – finns det liite spår här och var efter, små gnagmärken och så. Skinnsoffan i hundhuset, icke att förglömma 🙂 För efter att han flyttat så är inget förstört där längre. Men oftast så har han faktiskt förstört sina egna grejer 🙂

Smali – har ju mycket grejer för sig och förutom alla plastkrukor som inte jag har ids att plocka undan som gått hädan, så är det nog bara en fjärrkontroll . Han gillar ju mest att bära saker och lämna till mig:-)

 

Men vi har även haft nån som varit fräck och tagit från bänk eller bord.

Wilma (Tax) – hittade vi ståendes på tvrums bordet och åt ur ett smörpaket, det var en gång och aldrig mer.

Anton (Bearded Collie) – snodde 1 grillad kyckling från diskbänken, då var inte matte god. Även det en gång och aldrig mer 🙂

Smali kan vara otroligt fräck, han kan hämta sina egna saker som jag lagt undan på en byrå eller så. Men han skulle ALDRIG röra nått annat.

Nu blir det spännande och se hur lillebror kommer att bli 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *