Åt rätt håll!

Smärtstillande och allt rännande i skogen har gjort susen. Mycket mjukare i musklerna, värken har minskat. Fr om imorgon ska jag försöka dra ner på smärtstillande 🙂

Undrar om hönorna tycker tupparna är sexiga när de ruggar?

Åskar har tre stjärt fjädrar kvar…

Men Edvard har bara två 😉 Flera av hönsen ser ut som som om jag kört dem i torktummlaren 😉

Mayo har växt i spårselen, så den har testas idag. Han har också blivit vägd 20 kg stannade vågen på.

Mayo fick ett ca 400 m långt blodspår, med fyra vinklar, som fick ligga i 2,5 tim.

Han har aldrig gått ett så långt spår förut. Han är såå noggrann, spårar sakta, men säkert. Fixade vinklarna galant. Gick före mig med en helt annan säkerhet/självförtroende sen sist. Och självklart kom han fram till klöven 🙂

Som han stolt bar hem, men han försökte gömma den flera gånger 😉

Smali fick ett personspår som var lika långt, med 5 pinnar. Jag var lite osäker på hur många jag lagt ut. Men som synes, så plockade han alla som vi fick med hem igen 🙂

Spåret gick jättebra, men med ett litet avbrott för sorkjakt 😉

När han plockat sista pinnen och lämnat den till mig, då får han belöningen. En burk med korv i, som jag kastar iväg. Han hämtar, kommer till mig och vi öppnar den ihop. Därav de bedjande ögonen 🙂

Inte kan man säga nej till Zixtens bedjande ögon! Men jag var lat, han fick gå Smalis spår. Han var lika lycklig för det 🙂

Eller! Han går inte, han studsar fram och svansen går som en propeller 😉

Tänka sig! Det låg en korv i slutet, lycka 🙂

Tror det är första gången jag sett Mayo ligga i soffan. Är jag i köket, då ligger han oftast mellan min stol och väggen, även Biabädden. Sitter jag i fåtöljen, då ligger han mellan väggen och den. Tycker det skulle vara bekvämare i soffan.

Det sägs, att där det finns gott om rådjur, där finns det även gott om mindre trevliga djur, såsom fästingar och älgflugor. Här har vi gott om alla tre. Vet inte hur många fästingar och älgflugor som krupit runt på Smali de sista veckorna. Och idag hade Mayo mycket på sig också. Nån älgfluga springer runt i håret på mig, blää! Och de är ju hopplösa att få tag på. Får bli Frontline på hundarna, har nästan inte haft det på dem i år, men nu är det dags verkar det som.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *