”BH kycklingen” + Grattis Zixten!

Till slut kom den ut, med lite hjälp. Fuktade hinnorna som hade torkat, men det blev ”kejsarsnitt” till slut 😉

Tittut!

Nykläckt och blöt.

Hundar & katter undrade ju igår vad det var som pep. När det hade kläckts, så blev Zixten alldeles till sig. Hoppade upp i mitt knä för att kolla, när jag satt och försökte blåsa kycklingen torr. Jag blåste och Zixten tvättade den 😉

Måste ju se vart man hamnat 😉

Till slut efter Zixtens tvättande och mitt försöka att blåsa den torr, så gick jag ut till mamma höna för att se om hon tog emot den. Det gjorde hon glatt 🙂

Fina små Isbarkycklingar 🙂 Det blev två av tre ägg och den ljusa blir nog blå/grå, går lite åt den färgen på vingarna.

Är det nån höna som blir ”liggos” så får den bara ca 5 ägg att ruva. För ifjol så låg den ena hönan efter den andra och jag kan inte ta hand om alla kycklingar som blir, om de är för många.

Zixten världens gladaste och vänligaste tax, som älskar allt och alla, fyller hela 4 år idag 🙂

Det har firats med än så länge varsitt grisöra till honom och Smali 🙂

Kom upp i morse och det var svinkallt inne, knappt 15 grader, brr! Kom på att det måste vara jag som glömt låsa ytterdörren när jag släppte ut Immy, för hon öppnar ju själv när hon vill in eller ut 😉 Ringde gubben och han talade om att det var altandörren som hade stått vidöppen. Mitt fel! Jag vrider sällan ner handtaget eftersom jag är dörröppnare åt div djur från morgon till kväll 😉 Och igår glömde jag låsa, hoppas jag lärde mig något av detta, men det är tveksamt.

Smali har inte gjort många knop idag, så trött 🙂

Köpte en sk mirakeltrasa häromdan, skulle vara helt suverän till fönster. Var skeptisk, för köpte en sån för många år sedan och den var värdelös. Men eftersom hundarna var slappa och lusten infann sig, så tänkte jag testa trasan. Och den funkade verkligen 🙂 Så nu är utsidan, insidan och emellan putsade på 7 fönster, övervåningen tas en annan gång. Och kan ni tänka er, nu ser jag ut, utan att tro att det regnar jämt 😉

Rutorna blev tvättade, skulle ha behövt gjort rent mer, men är så dödens rädd för spindlar. Så jag hade fullt upp ändå med att svabba för fullt så ingen skulle hoppa på mig 😉 För några fönster är visst väldigt poppis hos dessa äckliga varelser. Men gubben vill nog bli sysselsatt nån gång framöver 😉

På det här stället så har man ALLTID hjälp från nått djur och idag var det katternas tur. Jag putsade fönster = blött, Immy var med och strök sig emot dem = håriga fönster, suck! Jag plockade ner henne, hon hoppade upp, så där höll vi på ett tag. Sen hoppade hon ut, för att strax efter öppna ytterdörren och gå in. Inte stängde hon efter sig heller utan det fick jag göra 😉 Gäsper var bara med ett tag.

Nu borsta igenom Smali, titta till kycklingarna och ikväll styrelsemöte.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.