Blir så glad!

Jag är så nojjig när det gäller klåda hos hundar. Efter att ha haft en hund med svår allergi, så vill jag verkligen inte utsätta varken mig eller hund för detta elände. Utan få hjälp så snabbt som möjligt och hoppas att medicineringen funkar.

Alla som läst denna blogg vet hur vi har tampats med den förbannande rävskabben 4 ggr. De 2 första gångerna var jag hos hudspecialist, en utav de bästa i norra Europa. Det var skabb och jag behövde inte oroa mig för allergier, men det gör jag ändå 😉

Nu hade jag ju sån ”tur”, ironi, att alla fick ju rävskabb 2 gånger i vårvinter. Sprutorna hjälpte riktigt bra, men Smali har kliat sig lite från och till, det är ju inte ovanligt. Men sen drog han igång med att fälla vinterpälsen, herregud vad han har fällt! Och då kliar det så klart och jag blir nojjig!

Så idag när han skulle vaccineras, så passade jag på att kolla igenom honom noga, för säkerhetsskull och även ge honom en B-vitamin spruta.

För jag kom på en sak som Babette, hudspec, sa var viktigt när man medicinerade för rävskabb. Spot on eller sprutor och alltid i kombination med en kortisonkur + penicillin.

Hon sa att hunden har ju klåda av skabben, då blir det ju småsår i huden och det ska behandlas. Annars är det stor risk att det blir en ondcirkel, om man inte bryter klådan på en gång. Och då får de självklart en rejäl hudinfektion. Allt är ju självklarheter egentligen, bara man tänker 😉 De 2 första gångerna fick han denna behandling och blev helt bra.

Ok! Berättar om min tes för veterinären, som tur är så var det min favorit 🙂 Och bad henne göra en grundlig undersökning från nos till svans. Det gjorde hon, krypandes på golvet med Smali helt utfläkt, som tyckte det var toppen att nån ”pillade” på honom 🙂 Hon hittade ingenting som tydde på allergi, men däremot ev rävskabb och en hudinfektion!!!

Rävskabben var hon inte 100 på, men ville behandla för det ändå. Penicillin i 10 dagar och kortison i 10 dagar, sen skulle han vara som ny sa hon 🙂 Nu ska man inte ge kortison samtidigt som de blivit vacc, så det får han börja med på måndag.

Jag önskar verkligen att jag hade påpekat det här med en gång, så hade Smali sluppit allt elände. Hon sa det själv, att hade han varit småsårig första gången vi var där, så hade han fått det. Men eftersom jag upptäckte skabben så tidigt, så hade det inte hunnit bli så illa.

När jag satt i väntrummet, så låg Smali vid mina fötter och slappade. När vi kom in i undersökningsrummet, så säger veterinären; Man njuter när du kommer med Smali! Han är så lugn och trygg, ligger lugnt och väntar osv. Han var den första som gjort så idag och vi var sist in.

Frågade igen om det här med rävskabb, om vissa har lättare att råka ut för det än andra. Hon berättade då om sina två hundar och fästingar. Den ena fick nästan aldrig nån, den andra fick mängder varje dag. Trots alla möjliga fästingmedel. Så Smali är en skabbhund 😉 Ser i varje fall ut som en sån nu 😉

När vi kom hem så möttes vi av hönan Isa. Hon sprang med mig runt bilen och kollade matkassar 🙂 Hon är så mysig, så hon fick ett korvbröd 😉

Igår kväll hade Ålga bestämt sig för att hon vill ha kycklingar. Skulle så gärna vilja ha nån vit höna som lägger vita ägg, fint bland mina gröna ägg. Tur ska man ha! Runo har sådana ägg, så imorgon kommer han hit med några och han ville ha några kycklingar själv också.Perfekt! För många kycklingar blir det i sommar verkar det som 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.