Blodspår x 2…

Har haft en märklig upplevelse med Smali på morgonens blodspår, som var ca 20 tim gammalt. Han plockade upp det direkt, sen velade han iväg? Jag satte inte upp några snitslar, så jag visste inte riktigt hur jag lagt spåret. Men såg ju på honom att det där var nog inte som det skulle. Väntade in honom för att se hur han löste det, jo! han gick tillbaka till början av spåret och det var en bra bit dit och plockade upp det igen 🙂 Sen blev det, som jag tror, lite velande igen, men sen fann han skånken 🙂

Men jag har då aldrig varit med om knepigare spårning med Smali förut 🙂

Sen sov han gott en stund 🙂

Iko fick ett spår också, hans 2:a i livet, 150m – 200m långt med en vinkel. Man ska inte gå för fort fram, men de måste få lite utmaning också, annars blir det tråkigt och det fick ligga i 2 tim.

Medan vi väntade på det så fick Iko fart på Smali 🙂

Ett av alla bad idag.

Iko har svårt får att gå, utan fullt ös är det som gäller 🙂

Zixten tar det lite lugnare vid bryggan, för inte vill han hamna i plurret och det har hänt när de vita dårarna inte har koll på sina ben 🙂

Det händer faktiskt att han är stilla ibland.

Som synes, alltid på G 🙂

Iko hade spårlinan på sig för första gången och jag hoppades att den inte skulle störa honom för mycket, gick hur bra som helst 🙂 Han tog spåret men efter 2 m tittade han på mig för att kolla om han gjorde rätt! Mycket beröm och sen knallade han på med nosen i backen  🙂

Vinkeln tog han klockrent, vilken duktig bebis jag har 🙂

Och belöningen, älgskånken 🙂 Måste försöka få tag på rådjursklövar, Iko klarar inte bära den här, otymplig och stor. Smali har problem med den också och de tar stor plats i frysen.

Nyss såg det ut så här, Iko & Zixten sussar gott 🙂

Men nu såg jag en sjöblöt Iko genom fönstret, som tagit sig en simtur och nu springer ute på åkern, pust & stön!

Hönan Ellen tycker att hennes kycklingar är nog stora att klara sig själv. Hon sitter på en pinne om natten och kycklingarna på en annan och i fönstret 🙂             Har märkt de sista dagarna att de går mycket för sig själva och Ellen är med de andra,men hon håller ett vakande öga över dem 🙂

Jag jobbar hela helgen så nu får jag sätta lite fart innan jag ska åka iväg på kvällspasset. Linda & Patrik kommer hit ikväll och grillar, de vill träffa Henke innan han åker tillbaka till Uppsala imorgon. Vi får väl se om de är kvar när jag slutat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *