Då var denna helg slut!

Är sällan på övervåningen, det är ungarna som huserar där. Men var uppe i fredags när vi flyttade Fia och kom på att blommorna inte har blivit vattnade på länge 🙁 Och märkte snabbt att ungarna eller i varje fall den ena har städat sitt rum, men resten såg bedrövligt ut.

Eftersom Jenni & Jocke tog sig sovmorgon igår, så ville jag inte dra igång dammsugaren och väcka dem. Men så infann sig den där känslan/lusten som man så sällan känner. Bäst att passa på 🙂 Så nu är övervåningen, ja i varje fall några rum, städade och ett gäng döda blommor kastade. Köket och tv-rummet fick putsade fönster och nya gardiner, även rena mattor i köket. Så nu är här städat eller rättare sagt var. Gräsmattan är nyklippt och det regnar, katter och hundar springer in & ut = ogjort arbete. I varje fall ”golv delen” 😉

Fia verkar trivas bra i Sunne och har vi tur, som det ser ut nu, så kan Henke vara här nästan hela veckan vi är borta 🙂 Annars har mamma och Sven-Erik varit här idag och fått lite snabb genomgång, tänk att nån kan vara så nervös för att ta hand om mina pullor som i stort sett sköter sig själva 😉 Linda får jag nog anlita som ”taxi chaufför”, så Henke tar sig hit bla:-)

Idag har det inte gjorts mycket och jag grämer mig inte alls längre att jag inte for till Norrköping. 34 mil enkel väg var det när jag kollade, 68 mil på en dag, i stort sett bara fram och tillbaka. Nej! Det klarar jag bara inte 🙁

Smali & Iko i farten som vanligt 🙂 Smali är inte snäll! Han lägger sig ovanpå Iko och låser fast halsen med ena frambenet. Han sitter som i en rävsax med 42kg klump på sig. Iof är inte Iko mycket sämre, han biter Smali i trampdynorna! Har aldrig sett nån hund göra så förr, men Iko började med det som liten valp. Kul har de i varje fall 😉

Zixten föredrog att sola 🙂

Jag håller på att bli knäpp på mina hönor, Ålga och framför allt Lilly. Ålga ligger på sina ägg, men Lilly har fått för sig att nattetid ska hon dela rede med Ålga. Nu har jag flyttat äggen till Ålga för där ligger de ”säkert” 🙂 Ett ägg har ”gått hädan”, ramlade ner i golvet och gick i kras, alltså 5 st kvar.

Rosa tycker att hennes 6v kycklingar är nog stora att klara sig själv 🙁 Så hon är ute själv och får sig ”ett nyp” av tupparna och har börjat värpa, tror jag, hon ligger i varje fall där 😉

Man kan ju förstå henne! Patrik är ju en riktig snygging 😉

Försöker könsbestämma kycklingarna, försökte ta bilder för att jämföra med andras, men de var inte så intresserade av att bli fotade. Men den spättade är jag övertygad om är en lite höna 🙂 De gråblå är jag lite osäker på, en av dem kan vara en höna, vi får se när de blir lite äldre 😉

Kolla in Iko, han ser ju nästan vuxen ut på bilden. Min lillskit 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.