Då var det dags igen!

IMG_1965

Nu är sjön islagd så långt man kan se! Längtar efter vinterpromenaderna på sjön, fast jag inte är en vintermänniska 🙂

Förkylningen är mig trogen, så hundpromenaderna har Jenni tagit hand om 🙂 Jag tar hand om buset och håller koll på Zixten!

IMG_1837

Igår när jag hade med mig dårarna på åkrarna, så var det sorkjakt som gällde 😉

IMG_1863

Jäklar vad Mayo springer! Oftast ser man bara ett vitt streck 😉

IMG_1873

Undrar vad han fick syn på?

IMG_1887

Hm! Vad har du ätit som luktar så gott? Kattskit ;-p

Jag är ju partisk 😉 Men de är snygga 🙂

IMG_1857

Mayo <3

IMG_1889

Smali <3

Smali fick sig en välbehövlig dusch igår eftermiddag/kväll! Linda har en stor tvättstuga, så där behöver jag inte vara bekymrad att det blir vatten lite varstans.

IMG_1948

Vackert när himlen speglar sig i isen 🙂

Idag har Idja Islandshästförening, genom Linda & Carro, gjort en mycket god gärning! Linda & Carro fixade en ritt för alla hästraser och intäkterna gick oavkortat till cancerfonden! De fick ihop hela 2660 kr 🙂

969290_10201092092691425_1050995660_n

Här är hela gänget iklädda i rosa för att visa vad de rider för! Linda & Laukur i täten 🙂

IMG_1964

– 12 grader när jag kom upp i morse! Immy kom snabbt in och hoppade rakt upp i fönstret för att värma sig 🙂

IMG_1967

Det är vackert med frost! Veranda fönstret…

IMG_2030

Och på isen 🙂

Idag har jag möblerat om åt Chaplin, satt igång värmelampan hos hönsen mm.

IMG_1985

Haft pälsvård…

IMG_1987

Kloklippning, som blev för långt in på Mayo! Men han märkte inget 😉 Han har alltid haft långa pulpor, så fast jag håller efter klorna, så ser de långa ut ;-p

IMG_1989

Och sårinspektion! Ser jättefint ut, bara lite irriterat efter rakningen och Zixten är så duktig, så han behöver inte tratten 🙂

IMG_1975

 

IMG_2089

Han kan se ”lite” galen ut Smali, haha 😉

IMG_1994

 

IMG_2104

 

IMG_2105

Vad Smali & Mayo leker och har kul jämt 🙂

IMG_1984

Zixten skulle bra gärna vilja vara med, men han får ta det lugnt!

IMG_2115

Men godissök var helt ok 🙂

IMG_2002

 

Smali har fått upp nånting!

IMG_2034

Mayo inspekterar isen!

IMG_2047

Fina Smali…

IMG_2057

Mayo…

IMG_2055

Och igen 🙂

Hur lätt är det att få matro i detta hus? Smali & Zixten slukar maten, Mayo äter enormt sakta! Och det håller på att ta livet av de två glupska 😉

S & Z är inte lite närgångna och fräcka! Skulle bli vansinnig om jag vore Mayo! Oftast flyttar jag på de fräcka så han ska få äta ifred!

IMG_2124

 

Men han verkar föredra att ha dom så här. Jag begriper inte varför? Zixten bryr han sig inte om, bara om han tar mat ur skålen! Men Smali behöver bara röra på sig lite, så får han en grov varning 😉

Jag saknar tiden då rådjuren flydde när vi kom ut på trappan! Det är en svunnen tid tyvärr 🙁 Det är otroligt vackra djur, men jag vill inte ha dom så nära! Iom att fästingar och älgflugor blivit så enormt vanliga och de bär med sig tusentals av dessa, så är det en orsak! De bär med sig sjukdomar!

Sen har jag Smali! Så länge som det räckte med att ge ett skall åt rådjuren så de stack, då var det lugnt! Men efter att de blivit inmatade bland husen med hundar i varenda stuga och flera av dem är i hundgård emellanåt! Så har rådjuren lärt sig att människor är inte farliga, hundarna kommer inte åt dom och bilar är hellre inte så farliga! Det har inneburit att många av dom har mist livet eller blivit skadade i trafikolyckor 🙁 Och Smali har insett att det inte räcker med ett skall, utan de ska förpassas från gården!

Det är min jäkla skyldighet att hålla ordning på min hund, det vet jag mycket väl! Så nu kommer han inte ut när det är mörkt utan att jag är med honom hela tiden med ficklampa. Vill han vara ute, som han oftast vill, då är han instängd på trappan.

Nästa års projekt är inplanerat och jag vet exakt hur det ska vara för att hålla Smali där han SKA vara! Men fanskapet kommer säkerligen på nått annat 😉

Och tills dess, så hoppas jag att rådjuren kommer att matas där de ska matas, I SKOGEN och inte 20 m från en hårt trafikerad landsväg! Vill inte att så många som det var i vintras trafikskadas/dödas! När det var som värst, så var det 4 st på 3 – 4 v som råkade illa ut 🙁

Jag är mycket glad att jag bara har en Smali! Han har under åren gett mig grått hår, frustrationen har varit stor, han har drivit mig nästan till vansinne! Vi har haft såå roligt ihop och jag älskar denna stora klump enormt mycket! Men som sagt! Det räcker med en 😉 Nån dag när känslan infinner sig, så ska berättelsen om Smali skrivas! Tror det är tur att jag förträngt/glömt mycket vad han har ställt till med under åren, haha 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *