De är här!

Har suttit ute på trappan i solen en lång stund och druckit kaffe. Hör i stort sett bara fågelkvitter, nästan inte en bil ute på vägen. Och då hör jag den, LOMMEN 🙂 Tyckte jag hörde den igår morse, långt upp i nån av de andra sjöarna, men nu har den kommit till Mossudden.

Nu har snart hela sjön gått upp och det är en väldig trafik över här idag med fåglar. Ett gäng med änder, svanar, tranor, måsar mfl och hatobjektet nr1, Kanadagäss. Smali och Zixten springer som dårar ner till sjön så fort de hör dem, de enda fåglar som får jagas och man får beröm för det också 🙂

Iko tycker det här med vatten är kanon, vet inte hur många gånger han varit i nu på morgonen 🙂

Vad kul de har haft Iko och Zixten 🙁

Smali trodde vi hade fått en ”knäpp” igår kväll.Han sprang runt som en dåre och sen hoppade han på en stubbe vi har på gräsmattan. Jenni gick ut och tittade, då hade han hittat ett gäng stora skalbaggar, nån fångade han visst när de skulle ”fly fältet” 🙂

Hoppas ingen av de vita dårarna kommer springandes så Zixten hamnar i plurret.

Vita lurviga rumpor 🙂

När jag gick till stallet, så talade jag om för mina gossar att de skulle stanna kvar. När jag gett kycklingarna mat och vänder mig och vem står inte där? Om inte Iko, svansen går som en propeller, puh!

Men den ena grinden blev klar igår, blev jättebra 🙂

Den andra lär vi inte få klar på flera veckor,så nu har jag tråcklat ihop den med flera stroppar så ingen ska kunna spränga sig igenom den 🙂

Man går ju mycket på magkänsla, den brukar stämma ganska bra och den sa mig förut att det är alldeles för tyst här.

Magkänslan var rätt! Den lille vite fan var på fel sida igen!

Jag har aldrig någonsin försökt valpsäkra så noga nån gång förut och aldrig träffat på en valp som med så stor glädje försöker/lyckas lösa ”problemen” så bra. Efter att ha haft Smali som valp och tyckte han var helt ”outstanding” med att hitta på saker, så tänkte jag att nu ska jag vara beredd, fan heller!

Gubben säger att det kvittar om jag så bygger ett Fort Knox så fixar Iko det galant, så det är bara att gilla läget 🙂 Måste säga att han gör allt med glädje, skitglad jämt och vilken energi, har aldrig haft mer vältränad valp än honom. Han är igång från morgon till kväll, tycker aldrig han vilar, för leker inte de andra med honom då leker han själv 🙂

Skulle helst bara vilja ”lalla” runt idag, är ensam hemma då de andra jobbar och är på skolan. Men kylskåp och skafferi är tomt så det får bli en tur till affären innan jag åker och jobbar.

Har kollat väderleken, kan ju inte påstå att jag grät när jag såg den. STRÅLANDE SOL så länge man såg, 8 dagar framöver och fr torsdag + 16, HÄRLIGT 🙂 Då får vi det fint på VH träffen, få se hur många vi blir,men det ska bli så kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.