De är inte normala!

Pratar man med folk som har höns, så verkar de bara städa vid behov, plocka in ägg, ge mat och vatten. Finns inte lättare djur att ha med att göra och i stort sett inget jobb med dem.

Nu har ju inte mina hönor hört detta, utan kör sitt eget race och hittar på mycket hyss 😉 De bor i två stora hästboxar + en del av stallgången, där jag satt upp en nätvägg, det utrymmet är ca 1,5m x 3m. De rör sig fritt ute på gården och som jag tycker, skulle vara nöjda med det 😉 Hönsnät är uppsatt från boxväggen och upp till taket vid ena boxen, den andra är det bärnät. 5 reden har de och bara 2 används.

Lik förbannat så möter jag en höna i stallgången varje morgon som tycker det är bättre att värpa där. Och de river ner grejer och har sig. De är mycket värre än kattungar 😉 Är och rotar i ALLT, har aldrig mött mer nyfikna kräk. Sen att de är så orädda och tama är på gott & ont 🙂

Jag och Smali har städat åt dem idag och då har jag stalldörren öppen. Då har jag hjälp av hela högen 😉

Jag lägger grejer på skrivbordshurtsen, Edvard & Marlou river ner. När jag jagat bort dem och lagt grejerna tillbaka…

Då är Åskar & Lady Kluck där, suck!

Hon ser ganska belåten ut fast Åskar står över henne 🙂

Hör ett herrans väsen från den boxen där redna är.

Då är ett rede flyttat och Pela har jagat bort Lilly från sina ägg, så hon ligger på golvet. Vad de håller på! Ålga har fått en bur så hon får ruva i lugn och ro. Bara Doris kycklingar blivit kläckta under veckan, så ska Lilly få ta hennes bur. Sen vill jag inte ha nån mer ruvhöna i sommar, men det bestämmer ju inte jag 😉

Isa är MYCKET fräck och orädd. Hon satt och lurpassade på mig när jag gick in i höladan, när jag öppnade dörren, slank hon förbi mig och in dit 😉 Tycker inte att de har nånting där att göra.

Hon gick på inspektion och hittade ett bra ställe, enligt henne, att värpa på 🙂 Kycklingarna är 6v, så nu är hon igång igen. När hon var klar så kom hon och knackade på dörren för att bli insläppt i stallet igen 🙂

Smali tyckte jag var tråkig, fanns inget att bära förutom hönsskit och det fick han inte 😉 Så han gick och lade sig vid grinden.

Tror det är dags att klippa häcken!

Positiva Zixten! Allt är kul utom att ha ”kläder” på sig 😉

Immy gör sig fin 🙂

Smali och jag har varit ute på promenad, ca 6 km upp över sjöarna. Blåste kallt när vi gick och det såg ut för att bli regn. Tog på mig för mycket kläder, för solen kom fram och det var riktigt fint.

Ser ur som om han går på vattnet med höger benen 🙂

Ser ganska nöjd ut!

Bävern har barkat fint,eller hur 🙂

Älskade ”vita dåre” <3

Måste ju gratulera Linda som har gått viltspårsprov med Bonni & Strax, Smalis kullbror, idag och båda fick 1:a pris 🙂

Nu ska det snart nattas höns, de har nog redan tagit kvällen, för här ösregnar det. Sen blir det till att titta på finalen i Mästarnas mästare. Brukar ha en favorit, men nu har jag två, Pillan och Jörgen. Men Pillan har imponerat stort, men Jörgen kan man ju ”nästan” räkna som värmlänning efter alla år i Färjestad 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *