Det får bara inte hända…

Dagen har ju startat bra, inte! Gubben skulle sätta ut hundarna i hundgården imorse så jag skulle få sova. Men vem sitter inte på rumpan med tassarna i min säng och ser lycklig ut om inte Iko. Kommer upp och släpper ut dem och det ligger en lapp på köksbortdet som det står; Sorry! Hade inte hjärta att ta ut dem, – 16 ute. Vi glömde sätta på värmen i hundhuset igår kväll 🙁

Fixar med mat och annat till djuren, släpper ut dem igen och ska jämt sätta på duschen, då ringer det! ”Grannen” 1 km bort är i luren och jag visste vad det handlade om med en gång jag såg numret. Är det dina vita hundar som är på rymmen? För det kom 2 st förbi här nyss, i full galopp, bara de inte jagar rådjur, ville bara tala om så du vet. Så nu hände det som inte får hända, hundar på rymmen, mycket snö och en massa rådjur som har problem att ta sig fram 🙁 Slänger mig i bilen och letar, Jag blir så förbannad och hoppas på ett vis att sinnet ska rinna av mig innan jag får tag på dem, annars är de illa ute.Men jag hittar dem inte, då kommer tankarna; Iko, bara 5 mån, orkar han hänga med Smali? Om inte, lämnar Smali lillen eller stannar han hos honom? Tänk om de är skadade eller har skadat någon, eller blivit påkörda av en bil. Man blir rädd och förtvivlad. Tar ännu en sväng med bilen, frågar folk om de sett dem, ropar, inte ett liv.

Anton var en rymmare, men han gick i stort sett samma väg jämt, han följde ungarnas ridväg. Det var bara att åka i väg, ställa sig ca 1 km härifrån och ropa att han skulle gå hem. Var man snabb så kunde man hinna ropa på honom innan han gått över denna väg och då var han i regel redan på plats när man kom hem, annars som han efter ett litet tag 🙂

De här har jag ingen aning om hur de tänker, för peppar,peppar, så har inte Smali hittat på så mycket av den här varan, än. Medan jag fick i mig frukost så kom jag på att där de håller på att avverkar skog, dit går de inte, tror i varje fall inte att de går till alla dessa stora skogsmaskiner. Då måste de ha vikit av mot sjöarna där jag brukar gå. Tar mig ett bloss ute på trappan innan jag ska ut och leta igen och då får jag se Smali komma travandes sakta på sommarstugvägen. Men var är Iko? Jag ropar på dem och där kommer även han, fast i full galopp och hoppar så fint över staketet 🙂

Man blir ju så himla lycklig! Smali sliten, men Iko märks det inte ens på, vad är det jag fått inom dessa fyra väggar 🙂 De var borta max 40 min, men det kändes som flera dygn.

Som sagt, Iko märks inget på, fullt ös!

Men däremot på Smali, skaren håller väl inte honom så han har fått slita mer.

Men till slut så kommer även John Blund till Iko, men det var bara en power nap på 10 min 🙂 Hur orkar han?

Himla otur att det blev en så snörik vinter så han lärde sig från första stund att hoppa över staketet. Kanske ska sätta upp ett som är 2 m högt ändå, men hur roligt är det? Tanken har faktiskt slagit mig att göra som vi gjorde runt hästhagen så inte valparna skulle gå in där, satte två trådar längst ner med 1 dm mellanrum. Hellre att de fick en stöt och inte vågade gå in än att bli ihjäl sparkade, för en stöt räcker. Att inte 4000 km2 kan räcka åt dem att leka på, men det är väl ”grönare” på andra sidan 🙂

Och så har vi Fia. Har ringt Barnakuten i Karlstad om provsvar och inget har kommit in än. Där undrade de varför hon hade legat på en vuxen kirurg avdelning? Ja! Det kan man ju fråga sig? Försökte förklara alla turer med läkare och diagnoser hit och dit. Sköterskan hade hade aldrig hört talas om ett sånt virrvarr sa hon. Men om det är nån som ska lyckas med sånt, då är det väl vi 🙂

I bland undrar man hur livet vore om man bodde i en lägenhet i stan, utan ett gäng ungar och djur. Vad lugnt det skulle vara 🙁 Alltså ingenting för mig, men nån dag kunde väl få vara det 🙂 Problemet med mig är att jag vill så väl och månar om allt och alla. Så från att ha haft 4 barn att bekymra mig för, så har det ju nu blivit 8 istället.När det tillkommit flick -och pojvänner, jag tar mig bekymmer med dem också. Och tänk den dagen det blir barnbarn, herregud! Jag kommer inte att få en lugn stund 🙂

Gårdagen var min lediga dag som jag ”satt av” på sjukhus, nu ska jag strax åka på kurs på jobbet. Vilken tur att man inte blir sysslolös 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *