Det känns konstigt!

Idag har jag efterlyst min kamera igen! Nu är det mer än 5 v sedan den blev inlämnad för reparation! Fick reda på att den här verkstaden lägger i stort sett ner allt arbete under semestern! Käckt! Jag var visst inte den första som hört av mig och varit ”som smått” irriterad ;-P Upp till ca 7 v har det visst tagit i sommar! Men killen jag pratade med på CyberPhoto talade om att de på verkstaden ivf hade börjat med den nu! Riktig dålig service Sony har 🙁

IMG_3770

I lördagsmorse när jag for till jobbet, var det riktigt tjockt med dimma! Men sjön låg helt spegelblank och solen började titta fram 🙂

IMG_3778

IMG_3779

 

IMG_3785

Jag och Gunnarskogs Ormvråkar kommer inte riktigt överens! De lyfter så fort jag tar ner bilrutan 🙁 Denna fick bli fotad med vä hand utanför fönstret, medan jag fick gasa på, för att det kom en stor traktor i ”ändan” på mig, haha ;-P

Linda & Laukur tävlade KM i lördags och jag jobbade! Men jag skyndade mig till stan efter jobbet och självklart missade jag när de red 🙁

IMG_3800

Men jag fick se prisutdelningen och det blev en hedrande 5:e plats i A-finalen i V5 😀

IMG_3755

Till slut så lyckades jag fånga nytillskottet på bild! H*n är snabb som attan 😉

10696355_10202748748266779_3240290217494634702_n

Måste få visa denna fina bild som Linda tagit 🙂 Jossan är såå glad att få hålla lilla Anton, Helenas yngsta son <3

Smali har börjat med antibiotikakuren! För engångsskull så hade vi lite flyt! De beställde medicinen på Apoteket på fredagmorgonen och redan på eftermiddagen kunde gubben hämta ut en del av det ivf! 100 kr / dag kostar behandlingen! Fy fasen!!! Vågar inte räkna ut vad alla veterinär -och medicinkostnader har gått på det senaste 1/2 året 🙁

5 stora tabletter per dag ska han ha, tur att han är glupsk ;-P Och jag hoppas innerligt att jag snart ser nån skillnad till det bättre!

Just nu morrar Smali så det dånar mot de andra hundarna, från morgon till kväll! Litar inte på honom, så i möjligaste mån så får han hänga med mig överallt! Jag blir irriterad på allt morrande och sen får jag dåligt samvete! Han gör det ju pga att han har ont och inte mår bra!

Pratade med en häromdan som själv hade Borrelia! Hon berättade om fruktansvärda smärtor i lederna! Inte konstigt att han morrar jämt <3

Han förstår ju inte att han ska ta det lugnt! Så därför försöker jag anpassa olika grejer, så han får göra nästan lika som de andra, fastän en mildare variant!

IMG_4008

IMG_3971

Väldigt lugna skogspromenader med bara mig, inga andra hundar! Och han går, inte likt honom! Några bilder från i söndags!

Men i lördagskväll så var Mayo riktigt rastlös och jag hade ont i både nacken och foten! Så han fick en sökruta i mycket högt gräs ute på åkern!

IMG_3896

IMG_3854

IMG_3888

Alla grejer hittade och lämnade + att han fick slita i det höga gräset = nöjd ”bäbisvovve” <3

IMG_3838

Smali blev ju galen när Mayo skulle få ha så kul! Så det fick bli en liten sökruta ute på gården med kort gräs och nån apportpinne! Så nöjd med sig själv 🙂

IMG_3915

Det fick bli lite godissök på gräsmattan så även Zixten fick ”tänka till” 🙂

Jenni hade lust att lägga blodspår igår! Eftersom det ska läggas spår till helgen, så fick det läggas på åkrarna och över till skogen på andra sidan ”älven”! Det fick bli ett spår som både Mayo & Zixten fick gå!

Så fort Patrik hade åkt hem efter att ha slått ner allt gräs på åkrarna, så lade hon spåret! Vi människor tycker att det doftar mycket av nyslaget gräs, tänk då vad en hund känner 😉

IMG_4029

Det var kanske inte var det smartaste val av plats att lägga spår på! Smali blev totalt vrickad! Han har inte gått ett blodspår sen tidigt i vår, så han blev ju supertaggad!

Mayo var först ut! Han har aldrig spårat med nån annan än mig och var lite fundersam över det hela ;-P Zixten gick som en racer, haha 😉 Smali som alltid spårar lugnt och fint, hade gått på som bara den! Dragit runt med Jenni i spåret, men spårade helt klart bäst av alla tre 🙂

IMG_4020

IMG_4010

Den unga, busiga dåren Mayo! Vad han leker med sig själv! Har hur kul som helst 😀

Det känns lite konstigt! Har tre hundar och skulle kunna göra så mycket roligt tillsammans! Nja! Zixten och jag har liksom inte så många gemensamma intressen! Men som idag! Ger hundarna frukost och Mayo märker på en gång att jag ska iväg nånstans! Skulle på möte på klubben! Då matvägrar han och när jag tar bilnyckeln, så ligger han redan i hundhuset! Han äter om jag ska iväg och jobba = ingen bilåkning för honom ;-P Smali blir totalt vrickad och vill med, men han vill så mycket, men det går ju inte 🙁

Men han fick ju följa med som vanligt 🙂 På hemvägen från mötet, så stannar jag vid en badplats! Smali gillar ”nya” ställen! Nä! Inte idag! Gick iväg knappt 100 m, sen vände han och gick till bilen? Han går som om han gick på ett halkigt underlag, med korta steg 🙁

Det är ”lite” problematiskt att ha en hund som inte riktigt orkar med sig själv och två stycken som det är full speed på! Har fått erbjudande om ”barnvakt” till Smali, men då har jag ingen koll på hur han svarar på medicineringen!

Sen minst ett 1/2 år tillbaka så har han haft rävskabb, noskvalster och nu Borrelia! Min ”ohyremagnet”! Han hinner knappt bli fri från det ena, innan nästa tar över 🙁 Tankarna snurrar runt Smali nästan alla dygnets timmar! Tänk om han inte svarar på antibiotikan? Ska jag testa smärtstillande igen i 3 v? Han kanske blir jättepigg igen och så snart vi slutat med medicinen, så blir han dålig igen! För går man på smärtstillande och piggnar till, då håller man igång som vanligt! Blir det 2, kanske 3 steg tillbaka med att ha smärta efter det?

Jag har tyvärr inte facit! Önskar verkligen det! Hur ska jag orka hålla honom tillbaka och ta det lugnt, kanske under väldigt lång tid framöver och man vet inte ens om det blir helt ok! Är det livskvalitet? Ser ju redan nu att psyket tar stryk!

Nä! Nu får jag tänka positivt! Om några dagar ser vi en stor förändring åt det positiva hållet! Nu kan det bara bli bättre 🙂

IMG_3968

Älskade ”Malan” min <3

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *