En ovälkommen gäst!

DSC03425

Igår natt så lade sig isen på Räköken!

DSC03620

Och idag är det plusgrader, vatten på isen, grått och trist!

Mina nyskurade golv från igår, är ett minne blott idag 😉 Däremot tror jag Immy & hundarnas vädring av huset igår, hänger kvar idag. Höll på att greja på övervåningen och det var riktigt varmt åt mig! Efter ett tag så isade det i fötterna och jag begrep inte varför. Kommer ner och dörren stod vidöppen! Immy har öppnat och gått in! Hundarna passar på att gå ut och busa! ca – 10, dörren stod visst uppe länge innan jag märkte det, så inomhustempen var 16 grader ;-P

Hade tänkt lägga spår åt alla 3 hundarna eftersom de haft ”semester” i flera dar. Det blev bara ett! Satan i gatan vad halkigt det var, även i skogen!

Eazy har varit mest ”på”, så han fick spåra 😉 Starten var på åkern, även några vinklar, över grusvägen, in i skogen, ut på vägen igen och avslut på den andra åkern. 7 + 1 pinnar, liggtid ca 1 tim, lite blåst och regn.

12243089_886538464775596_7746522177426188316_n

Han plockade och lämnade pinnarna, spårade riktigt bra. Hade lite problem med sista spetsvinkeln med återgång, men löste det själv. Duktig kille 😀 Glömde stänga av appen när han lämnat sista pinnen. Det var viktigare att belöna honom med skinkost och leksak 😉

Tittar ut mot stallet och ser nått som inte stämmer! Skulle sätta kameran på laddning, så den hade jag i handen. En ganska stor fågel! Knäpper en bild samtidigt som jag skickar hundarna på den!

DSC03611

En ung Duvhök hade tagit hönan som har kycklingar 🙁 Så ledsamt! Hon skyddade dom in i de längsta. De andra hönsen stod och trängdes i ett hörn i stallet och jag hörde kycklingarna ”prata”. Alla var chockade och de var inte lätta att räkna. Men hoppas de andra klarat sig! Tyvärr får de vara inne hädanefter om inte jag eller hundarna är med ute.

Idag grått och trist! Igår en underbar vinterdag! Snö klarar jag mig utan, men inte den vackra frosten.

DSC03459

DSC03460

DSC03461

DSC03463

Varje liten ”flinga” i sig är ett konstverk och när de är många så blir det helt underbara motiv 🙂 Synd att man inte klarar att hålla still kameran, så bilderna blir skarpa.

DSC03430

Immy höll på att ge mig hjärtslag igår när hon var ute och gick på isen.

DSC03527

När jag ropat hem henne, då kom 2 skridskoåkare! De är fan inte kloka!!! Åka på en is som inte ens är 1 dygn gammal!

Fick inte till en vettig bild på Mayo igår och Zixten hade ”soffhäng” 😉

DSC03437

DSC03456

DSC03474

Men Eazy blev det några på 🙂 Han blir bara vackrare och vackrare min lilla pajas <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.