En sån där dag!

Planen var att dagen skulle gå i hundens tecken och det har den gjort. Men det blev en sån där dag, så man undrar om man verkligen kommer att nå sina mål? Man sliter som bara den, men det händer inte så mycket 🙁

Lade ett spår till Smali med 3 apport pinnar och 2 vinklar. Medan det låg till sig så tränade vi lydnad. Han var riktigt på G redan när han såg att jag skar upp lite korv som belöning 🙂 Helt vansinnigt lycklig blev han när han förstod vad som var i görningen. Vi startade med att busa för att få igång honom.

Platsliggningen gick bra 🙂

Och några trogna åskådare hade vi med oss 😉

Vi körde korta, snabba moment för att behålla ivern. Mycket belöning och lek, men det sket Smali i, han blev bara segare och segare. Då tänkte jag att uppletande älskar han ju, inte det heller 🙁

Så var det dags att gå spåret. Han tog det på en gång, vinklarna var klockrena, men han plockade inte en enda pinne och var väldigt disträ.

Det var inte vår dag idag, bara att konstatera fakta. Det är så svårt att motivera sig när han är så seg. Jag vet att jag har en Nalle Puh i snöret och jag har testat så många olika saker för att få honom alert, men inte hittat nånting. Ibland funderar jag på om vi ska lägga ner det här med bruks satsningen och bara träna för skojs skull. För han tycker det är kul, men lika förbaskat får vi inte upp snabbheten.

Ibland är jag envis som en åsna, men jag får nog ta mig en extra funderare på det här. För allt går ju ut på att ha roligt, inte slita sitt hår 😉 Om 1 v då är jag säkert på G igen. Och jag vet att alla har vi bra och dåliga dagar, men segheten den består 😉 Men nöjd blev han i varje fall och det är huvudsaken 🙂

Sen var det Ikos tur. Honom kör jag bara vardags lydnad med, lite spår, men det fick han inte idag. Men däremot uppletande!

Han vibrerar innan han får klartecken att ge sig iväg.

Oj! Här får nosen jobba 😉

En stolt kille som har hittat sin pinne 🙂

Han har även en mycket stolt matte. För igår kväll kom det 2 flickor för att prova Jennis balklänning som hon skulle sälja. Jag lät hundarna vara bakom galler i tvrummet så de inte skulle skita ner flickorna. Hundarna skällde några gånger, sen kom flickorna fram för att hälsa. Sa åt dem att inte titta på Iko, men även han hälsar och sen lade de sig och sov igen. Duktig lillkille 🙂

Blev såå sugen på nybakad, varm barkis med smält smör och iskall mjölk. Så nu är det 4 barkisar i ugnen och de är snart klara, mums 🙂 Passade på att koka krösesylt också, var nästan slut på den.

Kom på när jag och Smali hade spårat att jag inte tagit nån bild på honom med viltspår championat rosetten, så det har vi fixat idag.

Min vackra Smali med sin fina champion rosett 🙂 Han fick syn på 3 rådjur som gick 50 m bakom mig, mycket intressant 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.