En skön promenad, eller inte!

Lilla fröken Sundberg tyckte att hon skulle ligga hos mormor och morfar vid 3-tiden inatt. Hon är inte stilla 1 min och att ha en bebisrumpa upptryckt i ansiktet, ger ingen god sömn precis 😉

Vid 8-tiden var det vällning, sen låg hon kvar nästan 1 tim och ”berättade” väldigt mycket för morfar. Hörde att munnen gick i ett på henne, medan jag fixade djuren och mig själv 🙂

IMG_8515

Sen fick hon låna div leksaker av Mayo!

IMG_8516

Duktig tjej! Ställer sig upp mot ALLT och är väldigt nöjd med sig själv 🙂

Det verkade bli en vacker dag, så jag letade upp sparklådan. Den är ivf minst 65 år gammal och många ungar har åkt i den. Tog in den för rengörning. Immy var i den så fort jag ställde ner den 😉

IMG_8520

Mayo kunde ju inte vara sämre! Men hur han än bar sig åt, så fick han inte plats, knäppisen 🙂

IMG_8522

Gäsper var ju också tvungen att inspektera 🙂

Linda, Patrik & Blaze kom, de vill också med på en lång, skön promenad på sjön.

IMG_8527

Jossan placeras i sparklådan och vi knallar iväg hela högen. 4 vuxna, 1 unge och 4 hundar. Tyvärr så hade det börjat mulna på.

IMG_8524

Det går bokstavligt talat åt skogen, nästan på en gång! Smali och Mayo har en grej för sig varje gång vi är ute på sjön, de tar ett snabbt varv i skogen. Varvet tar jämt några minuter. Zixten, om han är med,brukar gå i strandkanten med sin lina efter sig.

Men idag hängde även Zixten med, Blaze fick vi stopp på! Och mycket riktigt, Mayo var snabbt tillbaka, även Smali, Zixten är säck väck och med linan efter sig!

Gubben, Patrik & Blaze bestämmer sig för att ta skogen och leta efter spår. Jag, Linda, Jossan, Mayo & Smali tar sjön.

IMG_8525

Spänner Smali framför sparken och han gjorde som ifjol = drog inte speciellt mycket. Pulka är kul att dra, inte spark 😉

När jag och Linda kommit en bit, så upptäcker jag en svart prick, långt,långt upp på sjön och den rör sig snabbt över till andra sidan sjön. Skriker Zixten, så vi hörs säkert över hela Gunnarskog. Inte en reaktion!

Linda & Jossan sparkar iväg efter honom, men han ligger långt före. Smali & Mayo springer fram och tillbaka emellan oss. Ringer gubben, så han får ta bilen och möta upp honom.

Nu vill det sig inte bättre än att Mayo & Smali tar upp spåret på Zixten, när de kom till andra sidan sjön. Linda har ont i halsen och klarar inte ropa! Och innan jag hunnit fram, så har de redan kommit en bra bit.

Efter att Linda m familj tagit sjön hem, för att hålla utkik efter dom. Gubben spårar i skogen och jag övertog bilen, så till slut så har Zixten tagit bakspåren och möter gubben. Då vet vi att de vita också är i närheten. Och mycket riktigt, först kommer Mayo och några 100 m efter Smali.

Det är ju skare och den håller inte för de vita. Men Mayo hittade jag inte en skråma på, inte Zixten heller, Smalis förebyggande bandage hade gått i sönder, så han hade rivit upp trampdynan. Så i det stora hela, så gick det bra ändå.

Orsaken till att Zixten stack, är ju inte mycket att fundera över, för det vimlar av rådjur här. Och när vi svängde in på gården, så kom 3 stycken knallandes lugnt och fint över isen. Inte märktes det på dem att de har haft en tax efter sig 😉

IMG_8528

Jossan tyckte det här letandet blev för drygt, så hon somnade gott i sparklådan 🙂

Nån fin helg framöver får vi göra om det, men då med Zixten fastbunden i linan. För inte blev det här en lugn, härlig söndagspromenad som vi sett fram emot 😉 Men alla har fått frisk luft i mängder och vi har verkligen fått rört på oss.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *