”Galenpannan” på besök!

I fredags efter jobbet var jag och hämtade galenpannan Chess, som skulle spendera helgen hos oss. Mayo & Eazy var superlyckliga när de såg vem jag hade med mig hem 🙂 Immy bryr sig inte ett smack! En hund mer eller mindre spelar ingen roll! Hilma är inte stormförtjust! Superglad Hoffe är liite för mycket ibland, så hon vill ha koll på var hon har henne, haha 😉

Det har varit vackert väder under helgen och jag har kunnat njuta av det trots jobbarhelg, utom idag.

Månen har ju varit så fin! Men skenet har varit så intensivt, så det gick bara att fota den på nära håll. Längre ifrån så blev den inte alls skarp!

Chess har inte lärt sig ordet Hopp och vad det innebär än! Eftersom jag har ett hinder så tränade vi lite på skoj! Mayo och Eazy hoppar glatt och när Chess förstod vad det gick ut på så blev hon så glad 🙂

Snart min tur eller?

Vi har gått långa promenader på sjön, hygge och skogen! Immy har varit med som vanligt 🙂 Det blir en del bilder 😉

En som inte hann undan innan sjön frös till!

Chess slet nog mest på promenaderna! Hon måste hålla ihop flocken 🙂 Eazy som alltid ligger en bit före, Mayo som oftast går bakom mig, som hon lyckades få med sig 😉 Immy och jag en bit bakom, hon är inte van att gå på is och det är förbjudet att leka på isen när den är halkig!

En morgon hos oss ser ut så här om husse går upp först – Hundarna lyfter knappt på huvudet och att gå ut och kissa är uteslutet!

När de hör mig vakna till så drar galenskaperna igång! De springer som dårar så mattorna ligger längs väggarna. När de hör mig i trappan, så står de och hoppar, gnäller/skriker på grinden. Det är en hysteri utan dess like, så snabbt ut med dom, så man hinner hämta andan 😉 Nu har vi även haft Chess och hon gör likadant men skäller också! Synd om den som tänkt ha sovmorgon ;-P

När jag kommer hem från jobbet så ser det snarlikt ut! Men då har Mayo lagt till med tacklingar, Eazy att han ska bita i kläder eller händer. Därför har jag lärt Eazy att hämta en leksak att visa, så han slipper ta livet av mig 😉 Som sagt, Chess gör som de andra, fast hon hämtar ingen leksak och skäller = aj aj!

Visst! Det är jättekul att de gillar mig, men ibland önskar jag att det inte vore så översvallande, haha 🙂

Chess är i sättet nästintill en kopia av Eazy, i varje fall ihop med oss! Översvallande glad, en blick och de exploderar av lycka 🙂 Det är 2 lägen, hund överallt eller sover! Men det finns 2 skillnader! Storleken och att Eazy skäller bara när nån kommer, är annars väldigt tystlåten. Chess däremot har väldigt lätt till skall!

Så de som tycker Kelpien är för liten, men gillar ”paketet”, skaffa en Hoffe 😉

Imorgon ska lilla ”Hilmisen” kastreras! Hoppas hon är mer stillsam än vad Immy var 😉

Leksakerna har använts till dragkamp under helgen och de är lika envisa både Eazy & Chess, så de har tagit stryk. Men nu är de lagade igen och ”nån” bjuder in till lek direkt 🙂 Nu sover gossarna tungt och jag tror att en ”liten” flicka även gör det på Åsen  😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.