Gårdagen var intressant…

Och denna dagen i Nystuga blev inte speciellt annorlunda, haha 😉

Varje morgon är det samma kaos! Fastän tv-rummet är emellan hallen och köket där hundarna är och vårat sovrum, så hör de om det är jag som börjar vakna till eller gubben. Vaknar gubben och går upp först, då tittar de knappt på honom.

När jag går upp då hörs det verkligen! De håller på att riva ner grindarna, alla tre står och studsar av förväntan, springer mellan hallen och köket, vart kommer jag att gå? Och de hoppar, skriker och är allmänt vansinniga 😉 Kan lova att man vaknar till snabbt!

IMG_1893

Hönan som vill ha bäbisar fick sina märkta ägg i morse och hon blev såå nöjd 🙂

Men det höll på att bli omelett av allt! För Chaplin fick tag på kartongen och höll på att dra ner den på stallgolvet!

När jag fixat hos hönsen och ska gå därifrån så ser jag att boxdörren står på glänt och jag skymtar hönan Rosa inne hos Chaplin! FAN!!! Skyndar mig dit för att hinna stoppa honom från att hoppa ut idag också! För inte tog han natten samtidigt med hönsen igår kväll! Nädå! Bara att bära hem honom från skogen bakom garaget och han var inte så glad 😉

Jämt när jag går ut från boxen så ser jag Chaplin hoppa ut 😉 Rosa måste ha fått upp dörren inifrån och han hjälpte säkerligen till ;-P Dörren var lätt att öppna för det låg lite spån i vägen!

IMG_1894

Nöjd kanin idag igen! Mindre nöjd matte 🙁

Pappa fyllde år förra veckan och idag var jag dit med semla 🙂 Han och hans hund Brandy är inte riktigt överens om nödvändigheten med att klippa klor, så det gjorde jag! Tror vi kanade lika mycket jag och Brandy på parkettgolvet, men nu är det gjort för denna gången 🙂

Kommer hem och hönsen möter mig i vanlig ordning, men var är Chaplin? Går och letar efter honom, ingen kanin! Men ibland har man tur 🙂

IMG_1901

Bra med en kanin som går på lådan 🙂 Nu blev han inburad och jag fick en skitsur liten kille, haha 😉

Det har regnat idag och jag hoppades att det skulle hålla uppe ett tag när jag skulle ut med hundarna, men icke!

Släpper ut hundarna och det blir ett jäkla väsen på Zixten och jag hör en höna kackla! Säkert nån som satt utanför grinden och han fick för sig att fösa lite på den. Men så var inte fallet! Hon hade flugit över staketet och gick på gräsmattan!

IMG_1959

Jag skriker, Zixten skäller, hönan kacklar och flyger upp och sätter sig i säkerhet! Tror han fick en ”knäpp”, har aldrig jagat hönsen förr!

IMG_1960

Där satt hon och funderade!

IMG_1976

Det var bara att ta henne på armen och lämpa av henne hos de andra 🙂 Tur att de är vana att bli hanterade och gillar mig, för hon satt lugnt under armen fast Smali och Mayo inspekterade henne noga 🙂

IMG_1984

Tog med mig dårarna ut på åkern så de fick rasa av sig i regnet!

IMG_2006

Mayo <3

IMG_2012

Det var jobbigt att springa för fullt länge, haha 😉

IMG_1997

Fina rumpor 🙂

IMG_1940

Zixten vill ju vara med och busa också 🙂

IMG_1955

Uj! Vad stygga de gör sig, haha 😉

Imorgon hoppas jag på en något lugnare dag 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *