Hm! En ny sida!

4 dagar i sträck med utbildning och jobb gillar inte min nacke! Så de två senaste dagarna har varit lite ”sådär”!

Planen för dagen var att städa sovrummet och göra nånting med hundarna! Nu hade jag tur, Tina var kaffesugen så vi fick besök 🙂 Mayo har alltid tyckt att hon är märklig och vi tror det beror på att hennes hand var nyopererad och luktade knepigt första gången han träffade henne som valp! För han beter sig annorlunda när han luktar på den handen!

IMG_5607

Nu är hon nyopererad igen och idag var han väldigt intresserad av henne och var hos henne mest hela tiden! Begriper ingenting 😉 Smali & Zixten är ”på” hela tiden i vanlig ordning 🙂

Jenni tog med sig Smali & Zixten på promenad! Jag och Mayo tog skogen! Planen var att träna under tiden, men det sket sig!

Han sprang runt mig, lite längre ifrån än vanligt, max 20 m! Håller alltid stenkoll på vad jag gör och vart jag går! Men idag gjorde han annat, han sökte av skogen! Tänkte att det här ska bli intressant och se vad han gör? Skulle jag inte gjort!

Han travar ner mot sjön där vi brukar ha vattenpaus och där blir han säck väck??? Syns inte till nånstans, jämt som om han ramlat ner i ett hål och blivit borta! Nu är jag väldigt bortskämd med Mayo! Han ”brukar” ha stenkoll på mig, säger jag här så kommer han direkt och går bakom eller bredvid mig! Ytterst sällsynt att jag behöver ropa mer än en gång på honom!

Men idag var han som sagt uppslukad 🙁 Han var säkert borta i 5 min, många tankar som kommer och går under den tiden! Men han tog mina bakspår 🙂 Det var lite otäckt när jag hörde fåglar som varnade framför mig i skogen, strax efter att han blev borta!

Positivt med självförtroende, men man går INTE ifrån matte!

IMG_5633

Skitvovven <3

Jag var först orolig och sen såpass förbannad så det blev ingen träning 😉

IMG_5690

Men han fick träffa Chaplin när vi kom hem! Han blir bara skönare och skönare för varje 😀

IMG_5686

Puss måste han ju få 🙂

IMG_5678

Och Mayo försökte leka med honom!

IMG_5687

Kom igen då! Och han fick fart på Chaplin, kul hade de 😀

Lusten att träna infann sig! Så jag planerade att träna position, fritt följ och ”hålla ordning på benen”!

IMG_5696

Så jag ställde ut 4 koner på köksgolvet och Smali undrar vad i hela friden som ska hända?

Jag hade en idé om att klicka vid rätt beteende! Och Smali tror att man ska ställa sig på nånting för att få ett klick +godis! Det ställde till det om jag säger så 😉

IMG_5697

Dunderklumpen trodde han skulle stå på konerna, haha 😉

IMG_5698

Det här med koner får vi nog testa ute när vi har större plats! Det funkade inte som jag tänkt mig 😉

IMG_5707

Jag kan ju inte klaga på kontakten…

IMG_5763

Eller hur?

IMG_5739

Och han tycker det är kul! Svansen viftar för fullt 😀

Och nyfiken som man är, så gör man det typiska felet! Ser på hunden! Ajabaja 😉

IMG_5831

Zixten & Mayo väntar på sin tur!

IMG_5844

Sen var det ”yrvädrets” tur 😉 Skulle ha tvättat handen innan, för den luktade korv! Och jag visste inte riktigt vart jag skulle ”göra av den”!

IMG_5879

Han tycker det är såå kul 😀

IMG_5874

Med är han 🙂

IMG_5896

Och där är belöningen! Hoppa och bita i matte är kul ;-p

Och som sagt! Titta inte på hunden!!! Varför ska jag vara såå nyfiken? Var väl därför bla som jag inte blev nån golfspelare, haha 😉

Efter att ha gått och lagt sig kl 21.30 igår kväll, somnade på stört! Vaknade vid 9.30 = nästan 12 tim sömn, så borde jag var hur pigg som helst? Nope! Imorgon blir det ATP på jobbet, sen ett kvällspass på onsdag, sen ledig 4 dagar! Välbehövliga sådana! Men flera av dom uppbokade redan, bla att se/fota en kurs med Linda & Laukur 🙂

Nu blir det duschen och sen krypa ner i en ny ren säng! Undrar om jag hinner lägga mig innan jag somnar 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *