Hoppas på lugn & ro!

För det har varit ett tufft år på olika plan och vi har fått gått igenom mycket jobbigt på slutet. Nu hoppas vi att det vänt till det bättre 🙂

Planen för dagen var päls & klo/tass vård.

Smali tar det hela med ro, skiter fullständigt i vad jag gör och äntligen så har det minskat på pälsfällandet 🙂

Zixten behöver verkligen trimmas, men jag kommer inte riktigt till skott. Nu tar jag det när det blir dåligt väder 😉

Se vilken fin tulpanbukett jag fick av mina arbetskamrater idag 🙂 Och på måndag börjar jag ÄNTLIGEN jobba igen 🙂

Äntligen börjar isen släppa, bryggan ligger och guppar på vattnet 🙂 Mer eller mindre landlöst är det så snart kan staketet tas bort. Det går fort när isen väl börjat ”släppa”.

Smali såg ganska nöjd ut att isen försvunnit.

Var ute i skogen i mer än 1 tim och det enda som hörs är fågelkvitter och tranorna. Fiskmås såg jag häromdan, även hägern, fast det var inte här i trakten och trastarna hoppar runt på åkern och letar mask 🙂

Vet inte om det kanske är en sork han fått lukten på, men vad han grävde, hoppade och grejade 😉

Duktig kille! Vi har en osynlig gräns som ingen hund får gå över, förrän matte gått fram och kollat så det inte kommer bilar eller annat på grusvägen. Smali kollar först, för säkerhetsskull och det var lugnt som oftast 🙂

Goding 🙂

Tänkte inte bry mig om påskris mm. Men om jag fick tag på ”videkissar” då skulle jag plocka. Det brukar inte vara det enklaste, för de växer flera meter upp. Men jag hittade buskar och självklart var det högt så jag försökte kasta kopplet över nån gren för att dra ner den. Inte funka det! Men så tittade jag över diket, mitt framför ögonen fanns det, hur lätt som helst att plocka 🙂

Nu är fjädrarna på plats, letade upp nån påsktupp och mina riktigt fula påskkärringar :-

Hönsen har redan fått fredagsgodis, majskolvar, det var mums! Tilde som blev tagen av höken mår prima, begriper inte hur hon klarade sig så bra. SvenHarry ska nu få sitt godis, ”fröstänger”, katterna har fått sina ”pinnar” och hundarna ska få sina ben. Och vi människor får ta oss lite senare 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *