I morse…

så gick vi blodspåret. Har försökt lägga det som ett öppetspår dvs ca 600m, vinklar, bloduppehåll, återgång m vinkel och bloduppehåll, liggtiden blev ca 16 tim. Vi fick även med skott, för de sköt en älg på andra sidan sjön.

Hade nog lagt spåret i värsta viltstråket, det var många viltstigar ner till sjön och det har grejats där inatt.

Smali går spåret riktigt bra, blir lite förvirrad vid återgången och verkar mer intresserad av troligen nått djur som står i slyn och tittar på oss. Men bara han kollat klart så fortsätter han och spårar upp sin kära älgskånk, gick riktigt bra 🙂

Har för mig att man har 45 min på sig när det är prov i öppetspår och det klarade han med god marginal, han gick det på 20 min, lugnt och fint 🙂

Nu ska jag lägga några sådana spår till, så jag känner mig helt säker på Smali, sen ringer jag domare och bokar prov 🙂

Det här med pass åt Smali, fick ju lite olika bud från veterinär stationen vad lång tid det skulle ta, fr 1 tim till ca 1 vecka. Jenni lämnade in det vid middags tid igår och på em så ringer de och talar om att det var klart. Jag begriper ingenting, hämtar det i morgon och får hoppas att allt står med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *