Inte lätt att ha korta ben!

Det snöar och snöar! Men idag stormar det i varje fall inte! Igår hade det kommit mellan 30 – 35 cm, idag kan vi lägga till ca 10 cm till!

Promenaderna blir ett gissel, då det knappt går att ta sig fram! Jag gruvade mig för dagens promenad, för enda valet var kopplade hundar längs vägen och vi verkligen hatar det allihop ;-P

Men så ser jag grannen ute på sjön och han plogar! Behövs inte mycket för att jag ska bli såå glad! Vi slapp vägen 😀

Men först till jobbet en sväng för provtagning! Undrar om min journal ens blev läst förra vecka, då jag även ska ta prover nästa vecka? Nu är det gjort! Har varit sjukskriven 1 v och imorgon börjar jag jobba! Hoppas innerligt att det kommer att funka lika bra som det gjort hemma dom senaste dagarna.

Fick prata med en läkare som verkade väldigt vettig! Som hade idéer om hur vi skulle komma tillrätta med värken 🙂 Så en remiss är skickad till magnetröntgen, sen ska jag vidare till reumatologen i K-d, för han tyckte medicineringen skulle ändras/kompletteras. Fick även morfin som jag ska ta v.b tills vidare. Han ringde en extra gång och kollade om cellgifts dosen verkligen stämde, för han hade aldrig sett nån med PsA som hade så hög dos.

Nu hjälpte ju inte den rekommenderade dosen med morfin ett smack 🙁 Men efter att ha pratat med ”expertisen” så dubblade jag dosen och då släppte äntligen den värsta värken 🙂

Så med träningsprogrammet från sjukgymnasten, promenaderna, vila och mediciner så är det ganska ok för tillfället.

Som sagt så har det kommit mycket snö och då trodde jag inte katterna skulle hänga med på promenaden.

Jo då! Men det är inte lätt med korta ben, så jag försökte trampa en stig åt dom. Inte lätt ändå 😉

De är verkligen som popcorn! Det är mycket hopp och sprätt när de leker, haha 😉

Hundarna gav järnet som vanligt 🙂 Inte lätt att fota i ymnigt snöfall!

Nu var det så mycket hopp och sprätt på Immy & Hilma, så när vi svängde hö när vi kom ut på sjön, så tog de vä.

Hilma upptäckte det snabbt och sprang efter oss, medans Immy var på andra sidan sjön innan hon kom på sitt misstag.

Orkade inte vänta in henne, utan var hon kvar när vi kommit runt, då hänger hon med hem 🙂 Hilma sakade efter, för hon hade fullt upp med att kolla var Immy höll hus. Jaja! Får väl leta upp henne också om hon inte kommer ikapp. Plogkanterna är så höga så katterna syns inte.

Tur att det är spårsnö! När vi kom runt så såg vi att Immy vänt och senare även att Hilma vänt hemåt 🙂

Gick tungt för hundarna också i den djupa kramsnön!

Damerna väntade in oss uppe vid huset 😀

Fick av den tunga snön på växthuset, så nu kan det fortsätta snöa ;-P

Tänk att det skulle ta närmare 6 år, innan Mayo insåg att det går att gå i denna källartrappa 😉 Alla andra trappor går han i, men denna har han totalvägrat och jag har inte brytt mig. För där har han egentligen ingenting att göra!

Mina Mårbacka pelargoner har fått vårkänslor i källaren! Såg bedrövliga ut! Så nu är de nedklippta! Tur att jag har kvar flera värmelampor som jag hade till hönsen! De kommer till bra användning nu till pelargonerna och sen till sådderna 🙂

Hoppas nu att de blir lika fina i år som ifjol!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.