Ja! Vad säger man?

Var inställd på att det inte skulle gå så bra i Ransäter pga att Smali ser ut som en skabbräv, så fruktansvärt urfälld. Men att han skulle rygga undan för domare, det fanns inte på världskartan 🙁 Vart har min coola kille tagit vägen?

Från att inte bry sig ett smack om nånting och sen så här på bara en par veckor. Nånting är mycket fel! På sista utställningen i Arvika så stod det i kritiken att han har ett behagligt temperament.

Kritiken var kanonbra båda dagarna och de lovorden Smali fick av båda domarna var helt otroligt 🙂 Och ingen nämnde pälsen överhuvudtaget på ett negativt sätt.

Jag har funderat och funderat om vad som har hänt. Och kom på vad en av domarna sa, för jag frågade om de hade nån idè om vad som kan ha hänt.            Han beter sig jämt som en unghund som är i spökåldern! Men han är ju 2 år!  Åker hem och kollar i böcker, googlar, pratar med lite människor och det stämmer ju på pricken.

Sen ca 1-2 veckor sedan så har han varit ”boffig”, reagerar på minsta lilla ljud osv, han som sover lika gott fast man står och skjuter en liten bit ifrån honom i vanliga fall. I varje fall så är det inte ovanligt att hundar har en sån fas vid 2 årsålder. Har inte tänk så mycket på hur de andra hundarna varit i den åldern.

Nu är det bara att hoppas att det är snabbt överstökat, det måste ju vara jobbigt för honom. Och jag såg ett skräcksenario framför mig att han åkt på nån sjukdom eller liknande.

Hett som i helvete har det varit dessa 2 dagar och särskilt igår. Fick doppa tassarna i vattenskålen och ha ett parasoll över honom. Innan vi for hem så skulle vi köpa oss lite mat. Då kom jag på att ett kyltäcke ska införskaffas åt Smali, han mår inte bra i värmen.

Visst blev han söt 🙂 Och det fungerar verkligen jättebra. Satte på honom det direkt och efter ca 5 min så var han rejält nerkyld. Vilken hemsk bild! Ser ut som om han har ett enormt huvud och liten kropp haha!

Jenni tror jag har ganska ont idag ;.)

Och så var det kritiken för båda dagarna. Fredag var det Gunnel Holm som var domare.                                                                                                                                                      En hane av utmärkt typ, mycket bra huvud och uttryck. Välansatta öron, bra pigment, välkroppad, bra propotioner i kroppen, bra förbröst. Välansatt svans, bra sidorörelser, kunde röra sig bättre fram. Tyvärr är hunden försiktig i ringen, domaren får röra den, men den visar att den är otrygg.

Hon sa att han kommer att gå mycket långt bara han blir av med sin försiktighet. Hon sa att jag har en mycket vacker hund, det vet jag 🙂

Lördag var Per-Erik Wallin domare.                                                                                             Underbar hanhund. Härligt maskulint huvud. Härligt pigment. Lång, bra bröstkorg.Passande benstomme, Bra tassar & mellanhänder. Tyvärr alltför försiktig & saknar självförtroende. Underbara rörelser. Vacker vit päls.                                                                                Det var lite kul i all bedrövelse, för han ville att sekreteraren skulle skriva ner, än det ena, än det andra som som var ”underbart & härligt” med honom. Men hon sa till slut att nu har hon ingen mer plats att skriva på 🙂

Smali var något av det vackraste han sett och han hoppades innerligt att han skulle bli sitt rätta jag 🙂 Excellent blev det båda dagarna.

Både jag och Smali tycker det är kul med utställningar, så som det ska vara 🙂 Men är han fortfarande i ”spökåldern” när rasspecialen är, ja! då stannar vi hemma. För som sagt, vi gör ju det här för att det är roligt 🙂

Ännu en kyckling har blivit mördad av skator 🙁 Så nu har jag varit ute och byggt trappor åt kycklingarna så de tar sig in och ut i hönsgården. De andra får gå igenom stallet istället. SvenHarry är ute och springer på gården och jag hoppas innerligt att han inte får för sig att provsitta värpredena, för då blir det omelett 😉

Igår var det full rulle när vi kom hem. Gubben,Linda & Patrik pressade hö och nu är årets skörd bärgad och det blev mycket 🙂 Balvagnen fick punktering så den står kvar här full i hö. Men nytt däck kommer under dagen.

+24,5 i sjön, inte illa 🙂 Så det blir nog en hel del bad idag. Iko har tagit sig några simturer. Zixten och Smali ligger däckade endast i skuggan eller inne och sover tungt. Så det är som vanligt, Iko håller igång vad det än är för väderlek 🙂

Fasen! Nu har texten flyttat sig IGEN!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *