Jag blir så glad!

Uppe först av alla som vanligt på helgen och grått väder var det. men efter en stund så klarnade det upp och blev en härlig dag 🙂

När jag och hundarna fått i oss frukost, så var det hönsens tur att komma ut. Sen när solen kom fram så fick SvenHarry komma ut i hönsgården.

Några av mina följeslagare. Går inte att ta ett steg ute på gården innan de kommer i full karriär 🙂

Smali står och funderar i stallet. Hur ska han ta sig förbi tuppen Patrik som vaktar sina hönor 😉

När jag och Smali skulle gå och fixa tvätten hos vår sjukling, så drar han iväg. Jag kallar in honom så gott det går med min hesa röst, som blivit bättre, och han tvärvänder 🙂 Upptäcker ena grannen med hund står och tittar på oss. Och det är vovven som Smali har lite dåliga erfarenheter av sen han var liten. Men vi pratar en liten stund och Smali pratar mest, verkar som om han ska berätta ALLT som hänt för grannvovven sen han såg honom sist 😉

Tyckte Smali var värd sitt första personspår för året idag. Medan det låg till sig så passade jag på att greja i trädgården. Tog även en rens i hundgården, för där ligger det vadd, skumgummi mm i små bitar efter att Zixten & Iko haft kul. Lika bra att få bort det innan gräset börjar växa och man inte ser det. Får passa på att ”valpsäkra” i fall att 😉

Isen börjar släppa vid älven, men inte vid bryggan. Stod vid sjön och önskade att den hade gått upp så man kunde ta bort staketet. men då flög en flock Kanadagäss över oss och då ångrade jag mig. Herregud! De skiter lika mycket på några morgontimmar som 3 hundar gör under en hel vinter 😉

Smali gick spåret perfekt 🙂 Plockade alla 3 pinnarna och lämnade dem till en mycket glad matte. Och som belöning när han lämnade sista pinnen vid spårets slut, så kastade jag iväg hans burk med köttbullar i 🙂

Smali och Zixten vill så gärna busa, men de får inte riktigt till det. Zixten vet att det kan göra ont när ”Dunderklumpen” kommer i full fart och Smali är hårdhänt.  Han är van att härja med Iko. De kommer väl snart på hur de lekte innan Iko kom 😉

Fast de är ”små sura” på varandra emellanåt, så går det bra att ligga nära ändå 🙂

Fick ett infall att jag skulle göra i ordning på verandan, härligt att sitta där i eftermiddags/kvällssolen 🙂 Gäsper har varit med och han pratar konstant. Jag svarar och han är nöjd med det. Undrar vad vi pratar om egentligen 😉

Så nu är möblerna på plats, fått bort gamla blommor som jag ”glömde” i höstas, sopat undan en massa blomblad mm. Storstäden tar vi vid ett senare tillfälle 🙂

Zixten spanar!

Skönt att sitta i ”kuvösen” ett tag 🙂

Immy njuter i solen 🙂

Tittade ut genom fönstret förut och såg en mycket underlig höna! Sen ställde hjärnan om och jag såg att jag hade en rymmare, SvenHarry! Han hoppade glatt ute på gården, hur han nu har tagit sig ut? Går ner till stallet och kollar, då har han plockat bort kompostgrinden som jag har ställt för öppningen till ena boxen.  Hade satt en ”stötta” mot den så det INTE skulle gå att ta bort, SH fixar allt! Och ena boxdörren har stått öppen så hönsen skulle kunna gå in och ut som de ville. Nu är ju SvenHarry en väluppfostrad Belgisk Jättekanin och är duktig på inkallning, så han kom nästan med en gång när jag ropade. Duktig ”ninis” 🙂

Tror Smali är nöjd med sin dag, se hur han kramar kudden 🙂

Maria som har Troja & Electra har varit på kurs hela helgen med flickorna. Och som jag förstått så fick de prova på rallylydnad. Det verkar så himla kul 🙂 Nu ska jag pumpa henne på info nästa gång vi pratas vid 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *