Jag vill inte!!!

Jag har inte en Vit Herdehund längre. När jag kom hem från jobbet så mötte jag en Dalmatiner med stora fläckar 🙁 Den här väderleken är inte gjord för Smali, särskilt inte nu när han ska hålla sig ren inför helgen. Försöker motivera mig att stoppa honom i duschen, men det går trögt 😉

Tur att jag är hemma i stort sett hela veckan, annars kan han följa med mig. För han får inte vara i hundgården nått mer, får stänga dörren dit så han inte tar sig in.

Det pratades priser på tex MH, MT och utställningar på fb. Och vad svårt det är att få valpköpare att göra tex MH med sin hund. Nu kostar det 300 – 350 kr, men ska höjas till 600 kr, likaså med MT. Oftast är ju det här en engångs summa, man gör det 1 gång i hundens liv. Jag är ju den där människan som betalar glatt bara för att göra typ MH, fast det är så himla dyrt. För jag vill för min egen -och uppfödarens skull se vad det är jag har i snöret. Iof så har har jag inte fått några överraskningar med mina hundar, utan de har betett sig så som jag trodde. Men det är kul 🙂

Sen har vi priserna på utställningar! Jill hade sett en utställning som anmälningsavgiften var 675 kr ??? Herregud! Tyckte jag var en idiot som anmälde Smali till NV-11, den kostade 500 Nkr. Inträdet för dottern går på 150 Nkr och parkeringen har jag ingen aning om. Den här helgen blir dyr, tur att inte alla är lika dyra. Men ser man överlag på anmälningsavgifterna så är det mycket pengar. Och sen ska man ta sig dit och hem, äta kanske mm. Nu har jag ju tur som bor så nära Norska gränsen, har inte mer än 2 tim bilresa till Lilleström. Det är ju ingenting, jämfört med om jag skulle åka på Skk utställningar.

Jag unnar mig det här, mitt stora intresse och man träffar så mycket trevliga, lika tokiga människor som sig själv. Tänk bara att få prata hund en hel dag 🙂 För de dagarna är lätt räknade för mig, eftersom jag inte har nån i min närhet som har samma intresse.

Det här året med Smali har säkerligen varit svindyrt, vågar inte räkna efter. Men kul har vi haft 🙂 Och nästa år blir  inte ens i närheten av det som varit, det är jag övertygad om.

Men jag har tänkt som så här; Nu är det min tur! Alla 4 ungarna är i stort sett utflugna och jag kan ägna mig åt mitt intresse. Det enda som jag kostar på mig, går egentligen till djuren. Är totalt ointresserad av shopping, är allergisk mot det 😉 Träna på gym, går lika bra att skotta hönsskit och springa i skogen med hundarna. Nu i ”gegg tider”! Oj! Vilken träning jag får av att torka golv för jämnan. Festa? Nej! Usch! Jag som går och lägger mig runt 21-22 tiden, det orkar jag inte med. Bättre att ta ett glas vin hemma 😉 Vilken jäkla torrboll jag är! Men vad jag trivs med detta liv 🙂

Ja! Vad ville jag säga med detta? Inte vet jag! Drar bara ut på tiden och hoppas på ett mirakel, att nån annan duschar Smali. Tyvärr så kommer det inte att inträffa, så det är bara att ta tjuren vid hornen och få det gjort. Och hoppas att inte hundskrället rullar sig i värsta geggan, men täcket ska på så fort vi är klara 😉

Kanske tomten kommer med ett höj -och sänkbart badkar åt mig i julklapp 😉 Tror nog inte det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *