Livet som Schäferhund ägare var ”plättlätt”!

I varje fall om man jämför med de ”vita dårarna”! De senare ”tänker” alldeles för mycket, för både deras eget bästa och mitt 😉

IMG_8757

En vacker, men kall morgon under helgen. Som förövrigt har jobbats!

Fia har tagit hand om djuren och det var inte alltid ett nöje, som jag förstod 😉 Understimulerade dårar är inte att leka med 🙂 Hon försökte så gott hon kunde att aktivera dem, men de kräver en del för att bli nöjda.

IMG_8767

Idag fick hönsen komma ut i friska luften och det tyckte de om 🙂

IMG_8768

Och jag blev så glad när jag såg Lotta, den främre svarta hönan, stod i solen 🙂 Hon har varit vissen sista veckan. Har ingen aning om åldern på henne, men gammal är hon. Kanske inte så konstigt om hon ”vandrar vidare”! Det är en ”olyckshöna”, ögoninflammationer och fotbölder har hon haft och ibland har jag tänkt att ta bort henne. Men så går det nån dag med lite extra ompyssling, så är hon pigg igen. Men nu var hon riktigt risig, frusen och blek. Men de sista dagarna, med hjälp av extra värme, majs och kel. Så har hon fått färgen tillbaka och är sig lik igen 🙂

IMG_8765

Mayo sliter ont för att hitta det perfekta gömstället för sitt ben. Han fick ge upp till slut, hittade inget 😉

Idag skulle det bli min och hundarnas dag och på agendan stod blodspår! Lade 2 spår på isen, delar av dem gick även i skogskanten.

IMG_8766

Medan jag lade spåren och de fick ”ligga till sig”, så fick hundarna vara i hundgården. Annars hade Mayo garanterat redan gått dem innan det var dags 😉 Upplysningsvis, för de som inte vet, så är Mayo en mästare att ta sig över det mesta. Därför har vi satt konsoler på insidan hundgården med brädor fastskruvade. Även för honom ”borde” det vara mycket svårt att ta sig över en kant på minst 30 cm som vänder inåt.

IMG_8769

Smali fick starta och glädjen var stor 🙂 Vi tog oss de knappt 50 m ner till sjön, fick på honom selen + lina, så kommer ett vitt streck och susar förbi. Förbannade valpjävel! Hur har han tagit sig ut???

Jag svär så det osar! Mayo är lika lycklig för det 😉

IMG_8770

Han tar spåret på en gång!

IMG_8773

Smali hänger på, men är inte alls lika koncentrerad på sin uppgift, som han brukar. Konstigt 😉

IMG_8810

Klöven hittas och den lille fräcke fan har mage att sno den från Smali!

Var så irriterad, så jag tänkte skita i det andra spåret! Men kom på att då var jag tvungen att gå och hämta klöven som låg på andra sidan sjön. Lika bra att Mayo fick spåra en gång till, borde ju bli nöjd ivf 😉

Märks att det var ett tag sen vi spårade sist, fick ta ut selen ganska mycket. Lill skiten har växt 🙂

IMG_8814

Han tog glatt detta spår också 🙂

IMG_8818

Mycket stolt över klöven!

IMG_8816

Helt plötsligt stannar han, spottar ut klöven och morrar dovt! Han upptäcker en Fortumbil som åker från våran gårdsplan. Duktig kille som berättar!

När jag och Mayo ska gå hans spår, så står Smali och gnäller i hundgården. Zixten står på verandan 10 m bort och stirrar på honom. Ber Smali hålla tyst! Och samtidigt kommer Zixten helt vansinnig och hugger Smali i halsen. Det blev ett helvetes väsen och jag hann tänka att nu är Zixten lemlästad eller död! Skriker som en idiot och Smali ger sig på en gång, men inte Zixten. Till slut fick jag honom att gå till hundhuset, oskadd!

Smali är en jäkla retsticka många gånger och det är kul att provocera Zixten, för det är som att tända på krut. Men de här oprovocerade utfallen som Zixten sysslar med, kommer att sluta illa för honom snart. Bägaren kommer att rinna över till slut. Det skiljer bara 1 år emellan dem, kanske har med saken att göra? Men jag har haft hundar i de åldrarna förr, inga problem. Däremot två tikar som var lika gamla, det gick inte alls!

Även min bägare rinner snart över! Zixten pinkar på ALLT utomhus, blomkrukor, hundleksaker, bäddar, trappan osv. Men även inne! Han har några favorit ställen. Först trodde jag det berodde på att han inte varit ute på kvällskissen. Stämmer inte! Häromdan så var han ute i ca 1 tim, kommer in, jag går på toa och när jag kommer in i köket så har han pinkat. Hittar inget ”system” i det hela, för det är inte revirpinkning. Förra taxen var exakt likadan och hon var kastrerad.  Har varit inne på att han är underaktiverad, stämmer inte heller. Iof så är han det många gånger, men han pinkar ändå. Ibland kan det gå månader emellan, sen är det mer ofta. Just nu ogillas han mycket!

Ungar ska flyttas inom den närmsta tiden. Fia från Sunne till Åmål. Jenni hittar inget jobb i Ekshärad och får komma hem. Tråkigt för henne, men snart är hon tillbaka i norr igen. Hon har fått timvikariat inom vården i grannkommunen, bara 1,5 mil härifrån.

Igår kväll var jag och fick 1 tim massage igen! Ljuvligt! Detta ska bli en vana 🙂

Kvällen ska ägnas åt att försöka tyda mina anteckningar, som jag gjorde under senaste styrelsemötet. Tror nån vill ha ett protokoll från mig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.