Nu är jag övertygad!

Det vilar en förbannelse över denna familj!  Jag är inne på 5:e veckan med att vara jätte hes. Och en del dagar känns det som om förkylningen är på gång igen, men dan efter är det borta.

För ca 14 dagar sen så började Iko & Smali klia sig igen, men inte Zixten. Ungarna var snälla och duschade hela högen åt mig, men det kan vara svårt att få ur allt schampo ur dessa tjocka pälsar. Så jag trodde det berodde på det. De blev omduschade och med ett klåddämpande schampo. Inte blev det bättre!

Nu har ju mina ”VITA JÄVLAR” varit mycket rymningsbenägna när inte jag har nån röst, då passar de på 😉 Och häromdan när de tagit sitt ”varv”, så fick jag syn på att Smali hade som ett skrubbsår vid ena klon på vä fram. Tvättade och höll koll. Men snön är ju så skarp nu och de har hunnit ta ett ”varv” imorse också, husse hann inte öppna dörren helt innan de hoppat över och var borta 🙁 Kan ju lugnt säga att jag är ganska trött på dem för tillfället.

Medan de var borta så ringde jag veterinären och fick tid i em. När de kom tillbaka så tänkte jag att det är lika bra att kolla igenom dem riktigt noga. I fall att de har fått nån ohyra. Det hittade jag inte, men däremot hade Smalis sår blivit större utav den skarpa snön, så det är även nu mellan 2 tår.

Jodå! Vi kom till veterinären och hon beklagade att de fått rävskabb IGEN!!! Bara att spruta på igen och mellan tårna skulle det tvättas med alsollösning + försöka hålla det luftigt och torrt. Inga promenader för han markerar lite.

Vet inte om det var nån tröst precis, men det är visst inte bara mina hundar som fått om det flera gånger. Och i vinter har det varit hemskt för många. Mina har väl säkert varit och inspekterat nått rävgryt.

Smali har hittat på en ny grej och han är inte snäll. Han tycker särskilt Iko kissar alldeles för länge på morgonen. Och han ska ju självklart ”kissa över”. På ett vis är det väl bra att han inte kissar på Iko 😉 Men när han tycker att det räcker, då ställer han sig bakom Iko och klappar till honom med tassen över korset så han flyttar på sig 😉

De där hundarna från Storfors är märkliga 🙂 Blaze pratar konstant och han har lärt upp sin son Smali, han blir mer och mer pratig. Förut så körde jag gubben och när jag kom hem berättade Jenni att han legat och småpratat hela tiden. Och han fortsatte, det är långa ”haranger” han drar 🙂 Ibland så kommer han springandes och drar långa ramsor, det är som om han måste berätta nånting för mig. Och det kan bli ganska högljutt 😉

Iko pratar också! Oftast efter morgonkissen så kommer han in i köket och ställer sig framför mig och drar några vov. Det är som om han säger att nu är jag här, se mig och svansen går som en propeller 🙂

Här har det ju börjat bli lite barmark här och där. På en del ställen var det perfekt att gå. Nu snöar det och de har lovat upp till 1,5 dm inatt, inte kul på blankis 🙁 Jaja! Skiten måste ner för att det ska bli vår nån gång och det är lika bra att få det nu än ut i april, det kommer säkert nått mer, men 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *