Ny kompis…

Smali lekte med Emil för första gången igår, det var en kul kompis :-).

Emil bor med sin ”storebror” Isor och matte Cicci i grannhuset.

Eftersom han börjar bli en stor kille på nästan 5mån, så la vi ett kort blodspår åt honom.

Nosen i backen med en gång, detta var intressant :-). Jag tänkte mig inte för till att börja med, var lite snål med blodet, så på slutet var jag mer givmild.

Men så duktig! Älgskånken var sådär intressant.

Men bara den rörde sig då blev det annorlunda. En mycket stolt Emil :-).

Man blir ju så himla trött av det här, bäst att ta stöd mot mattes ben.

Nån var snabb att stjäla skånken när jag kom hem.

Jenni & Zixten var igår på klubben för att prova agility för första gången, det var visst en höjdare och idag har de gått blodspår, han var så duktig :-).

Smali har varit och tagit ännu ett blodprov för att se om han denna gång bildat nog med antikroppar mot rabies. Får så mycket beröm för honom. Han hoppade gladeligen upp undersökningsbordet och när veterinären rakade och tog provet la han huvudet över min axel, när det var klart tittar han på mig och min byxficka och ” säger”, matte nu har jag varit duktig, hit med godisen :-). Passade på att väga honom, 41,5kg.

Har ganska mycket kortison kvar efter Anton, så jag passade på att fråga om dosering till hundarna vid ev huggormsbett. Hon sa att den nya rekommendationen är att hålla hunden stilla och slänga sig iväg till närmsta djursjukhus där de bla ger dropp för att späda ut giftet. Om hunden fick andningssvårigheter så skulle jourhavande kontaktas för dosering av kortison. Undrade då hur i hela friden man får i hunden det när det gått så långt som till svullnad och andningsproblem, det visste hon inte.

Jag har nog alltid för mycket frågor till dessa ”stackars” veterinärer, de tycker nog att jag är jobbig :-).

Pratade med en kille på utställningen i helgen om det här med att bilda antikroppar. Han hade 2 VH och en annan hund, som jag fattade så hade även han fått vacc om båda sina VH innan de bildat nog med antikroppar, inte bara vi som har otur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *